Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rovinju za Europsko nogometno prvenstvo. Josip Juranović gotovo će sigurno zaigrati na njemu, a kao dio obrambene linije, koja je bila donekle problematična nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, optimističan je i vjeruje da će na Euru ona zaigrati puno bolje.

Prvo je usporedio hrvatsku i poljsku ligu, te se osvrnuo na svoj učinak prošle sezone:

– Drago mi je da sam ovdje. Poljska liga je fizički jako zahtjevna, dosta se toga bazira na trci, malo i na taktici. Podjednake su lige, ali je u Hrvatskoj više talenata. Prilično sam zadovoljan sa svojom sezonom tamo, u mali broj utakmica imam osam asistencija i dva pogotka. Mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih sezona karijere.

S obzirom na situaciju oko Uremovića, Juranović će vrlo vjerojatno biti u sastavu Hrvatske  za Euro:

– Živim san svakog malog dječaka, pogotovo iz Hvatske, koji će nastupiti na tako velikom natjecanju. Jedva čekam i pun sam optimizma za dalje, kaže.

O konkurentu za poziciju Šimi Vrsaljku, koji zbog problema s ozljedama nije u optimalnoj formi, kaže:

– Vidjet ćemo, izbornik je tu da odluči, ali meni je drago da je Šime ovdje s nama, on je pozitivan duh svlačionice. Pričam s njim cijelo vrijeme, posebno o poziciji koju igramo. Daje mi savjete. Baš mi je drago da je ovdje, a što se mene tiče ja ću uvijek dati sve od sebe. Vidjet ćemo sve tokom priprema i tokom utakmica, ali napravit ću sve što se očekuje od mene.

Obrana Vatrenih je bila kritična nakon SP-a u Rusiji, može li se taj segment igre popraviti?

– Može, i to zato jer ćemo biti dosta dugo zajedno. Pričamo cijelo vrijeme, posebno obrambena linija i mislim da ćemo biti jako dobri na Euru u tom segmentu.

Prati li Hajduk i vidi li se nekad opet na Poljudu?

– To ćemo vidjeti, ali gledam svaku utakmicu. Drago mi je da su izborili Europu i da su pokazali da su momčad pod pritiskom, samo neka tako nastave dalje!

U čemu je, po Juranoviću, najveća snaga Vatrenih?

– Snaga je kolektiv, cijelo vrijeme smo svi zajedno, pozitivni smo, što se vidi na svakom treningu. Atmosfera je jako dobra i nadam se da će tako biti do kraja.

Od protivnika na Euru izdvojio je Engleze:

– Igramo protiv jako dobrih reprezentacija, posebno Engleza, koji će nam se htjeti osvetiti, ali mislim da trebamo gledati samo sebe i da tako možemo ići dalje.

Engleska izgleda stvarno zastrašujuće?

– Istina, ali kad pogledam s kim igram ja, odmah mi je lakše, to je moj odgovor, uz osmijeh je razgovor zaključio Josip Juranović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!