Mlada hrvatska reprezentacija u ponedjeljak 31. svibnja u Mariboru igra protiv Španjolske utakmicu četvrtfinala, a početak je na stadionu Ljudski vrt u 18 sati (prijenos na HTV2).

Izbornik seniorske reprezentacije Zlatko Dalić prepustio je na neko vrijeme kolegi iz U21 vrste Igoru Bišćanu sjajnog mladog igrača Dinama i odnedavno RB Leipziga Joška Gvardiola, koji bi se nakon obaveza s mladom reprezentacijom trebao priključiti A vrsti u pripremama za Europsko nogometno prvenstvo.

– Pripreme teku jako dobro, atmosfera prije utakmice je pozitivna, što je najvažnije . Prva dva dana imali smo malo jači intenzitet, naravno, a kako se bliži utakmica spuštamo intenzitet treninga, rekao je Gvardiol u uvodu.

Nije ga bilo među kolegama iz mlade reprezentacije koji su ostvarili plasman u četvrtfinale…

– Nije me bilo na prijašnjem okupljanju, ali znam dečke otprije, jako su dobri i same riječi pohvale što primaju nove suigrače jako dobro. Ne bi trebalo biti problema ,kaže.

Što misli o “rascjepkanom” formatu U21 prvenstva?

– Iskreno, sasvim svejedno. Uvijek mi je drago da nastupam za hrvatsku reprezentaciju, kako meni, tako i drugima, vjerujem. Došli smo ovdje odraditi taj posao koji nas čeka. Znamo da neće biti lagano, ali potrudit ćemo se.


Uskoro će se pridružiti Dalićevim izabranicima:

– Ostvario se moj san, tako ću ga nazvati. Drago mi je isto tako što ću biti dio te momčadi, pošto su to sve vrhunski igrači i velike zvijezde. Veselim se treniranju, ali svakako prvo da odradim posao s mladom reprezentacijom.

Imao je napornu sezonu s Dinamom:

– Umor je uvijek prisutan, pogotovo nakon ove teške sezone. Što se tiče ozljeda, bila je ta malo teža ozljeda, hvala Bogu iza mene je i sad se okrećem novim izazovima.

Što misli o protivnicima Španjolcima?

– Svakako da ćemo očekivati jako tešku utakmicu, pošto znamo da su favoriti već duže vrijeme, ali, naravno, dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo ih iznenaditi, pobijediti, to je ono što ciljamo. Što se mene tiče, nema nikakvog pritiska, pogotovo jer su oni favoriti. Mislim da jednostavno trebamo biti opušteni, maksimalno fokusirani i prepustiti se svojim kvalitetama, da će to biti to.

Igrat će se u Mariboru, gdje će biti i nešto publike:

– Sigurno da je prednost, pošto su nam to susjedi. Nadam se da će doći podrška, da okrunimo to lijepo pobjedom i da se uputimo dalje u završnicu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!