Nikodin Komadara iz Sarajeva, zvani Nidžo, nakon 22 godine optužen je za ubojstvo Željka Minića. Ubojstvo se dogodilo 03.06.1999. godine na Palama.

“Optužnicom se Nikodinu Komadari stavlja na teret da je dana 03.06.1999. godine, na autobuskoj stanici koja se nalazi u ulici Milana Simovića, općina Pale, u namjeri da ga liši života, iz vatrenog oružja – pištolja, ispalio više hitaca u pravcu M. Ž. Pogodio ga je u predio glave i predio grudnog koša i trbuha, nanijevši mu na taj način prostrelnu ranu grudnog koša i trbuha. M. Ž. je istog dana preminuo u Općoj bolnici Kasindo”, navodi se u optužnici Okružnog tužiteljstva Istočno Sarajevo.

Nikodin Komadara, je nakon ubojstva pobjegao i postao jedan od najtraženijih bjegunaca iz BiH. Uhapšen je početkom godine u Moskvi na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana 2003. godine. Prilikom uhićenja Komadara je imao krivotvorene putne isprave, izdate na drugo ime, koje su mu pomogle da se skriva više od dva desetljeća, pišu Nezavisne novine.

Na zahtjev pravosudnih organa, Rusija je 28. siječnja ove godine Komadaru izručila u BiH, te mu je određen pritvor.

Izvor:nazavisne.com

error: Content is protected !!