Služba za poslove sa strancima poduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća na četiri lokacije: Žegarsko polje, Debeljača, lokacija u blizini Županijske bolnice i nogometnog stadiona Jedinstvo, a gdje su se migranti okupljali i boravili u improviziranom smještaju, priopćila je Služba za odnose sa strancima.

U priopćenju se navodi da su inspektori Službe za poslove sa strancima na pomenutim lokacijama zatekli 255 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana, te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar Lipa.

Trenutno se provode aktivnosti  medicinskog pregleda, identifikacije i registracije, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra Lipa.

Aktivnosti su provedene u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanske županije, te uz podršku  medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać.

Ovom prilikom  pronađen je određen broj maloljetnika bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad grada Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njihovog daljnjeg smještaja i zbrinjavanja.

 Provođenje navedenih aktivnosti je nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima s lokalnim vlastima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanske županije, te će se ovakve aktivnosti nastaviti kontinuirano provoditi u narednom periodu, navodi se u priopćenju.

Izvor:pogled.ba