Filip Hrgović (28) trebao se početkom srpnja boriti protiv Michaela Huntera (32) za mjesto prvog izazivača po IBF-u za naslov svjetskog prvaka, ali sve je propalo jer je Amerikanac otkazao.

Danas se putem svojeg Facebook profila oglasio i sam Hrga, koji je potvrdio da je Hunter dao petama vjetra na dan potpisa ugovora.

-Pošto se situacija oko moje borbe malo zakomplicirala htio sam vas obavijestiti o trenutnom stanju. Krivac za sve je Amerikanac Michael Hunter, koji je na dan potpisa ugovora se prestao javljati i povukao se iz borbe. Nakon tromjesečnih pregovora i mojih krvavih priprema. Čovjek je prevarant i kukavica i razočarao je cijeli boksači svijet sa svojim potezom – rekao je Hrgović.

Što dalje, ne zna ni sam boksač. Ističe da njegov tim u suradnji s IBF-om traži zamjenu za Huntera.

-Trenutno moj tim i IBF rade na tome da se odredi moj sljedeći protivnik. Svi najbolji IBF borci će dobiti poziv. Ne bih o imenima, ali već puno njih je taj poziv odbilo. Tako da, čekamo sljedećeg najhrabrijeg koji će prihvatiti ponudu i krećemo u pregovore da bi odredili datum i mjesto borbe. Nadam se da će to biti brzo i da ćete me brzo ponovno vidjeti u ringu. Hvala na podršci i strpljenju.

U Hunterovoj glavi presudila je izdašnija financijska ponuda zbog koje je otkazao meč s Hrgom.

-Ja se i dalje želim boriti protiv Hrgovića. No, ako gledamo s poslovne strane, Triller mi je dao nešto što jednostavno nisam mogao odbiti. Mi smo se pripremali za Hrgovića i to je jedno vrijeme bio moj jedini fokus. Opet, ako pričamo o poslu, svi nas gledaju drugačije ako napravimo dobar poslovni potez. S druge strane, takvih kritika nema ako promotori povuku loš potez – rekao je Amerikanac prije dva tjedna.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!