Dinamo je ove sezone imao pravu godinu iz bajke. Uz naslove u domaćem prvenstvu i Kupu, zagrebački klub je u Europskoj ligi izveo fantastičan podvig, a Uefa je u svojoj najboljoj momčadi Europske lige jasno potvrdila kako Dinamo u svom sastavu ima neke fantastične igrače.

Dinamo je u ne baš lakoj skupini s CSKA Moskvom, Feyenoordom i austrijskim Wolfsbergerom završio uvjerljivo prvi i to – neporažen. Potom su ‘plavi’ u obje utakmice svladali Krasnodar i stigli do utakmice s Tottenhamom gdje su nevjerojatnim preokretom šokirali Josea Mourinha i spakirali mu kofere u Londonu. 

Villarreal je naposljetku ipak zaustavio Zagrepčane, ali i prije nekoliko dana svladao United u finalu Europske lige. Nakon natjecanja Uefa je složila najbolju momčad u koju je stavila 23 najbolja igrača prema odabiru stručnog žirija, a u momčadi su se našla čak dva dinamovca. Nijedan drugi klub izvan talijanske, španjolske ili engleske lige nije imao dva igrača – Slavia i Ajax tek po jednog!

Dinamo je svog predstavnika dobio među golmanima, gdje Dominik Livaković zajedno s Geronimom Rullijem iz Villarreala i Pauom Lopezom iz Rome čini tercet najboljim, a drugi dinamovac koji se našao u najboljoj momčadi je, naravno, Mislav Oršić. Onaj briljantni Oršić koji je nevjerojatnim golovima poslao Tottenham kući. Zasluženo!

Popis svih igrača koje je Uefa odabrala:
Golmani
Dominik Livaković (Dinamo Zagreb)
Pau López (Roma)
Gerónimo Rulli (Villarreal)

Braniči
Raúl Albiol (Villarreal)
Harry Maguire (Manchester United)
Aaron Wan-Bissaka (Manchester United)
Gianluca Mancini (Roma)
Leonardo Spinzzola (Roma)
Alfonso Pedraza (Villarreal)
Pau Torres (Villarreal)

Veznjaci
Bruno Fernandes (Manchester United)
Daniel Parejo (Villarreal)
Lorenzo Pellegrini (Roma)
Paul Pogba (Manchester United)
Étienne Capoue (Villarreal)
Mislav Oršić (Dinamo Zagreb)
Lukáš Provod (Slavia Praha)
Scott McTominay (Manchester United)

Napadači
Gerard Moreno (Villarreal)
Edinson Cavani (Manchester United)
Dušan Tadiċ (Ajax)
Edin Džeko (Roma)
Nicolas Pépé (Arsenal)

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!