Nogometaši mostarskog Zrinjskog sutra u Tuzli igraju protiv Tuzla Cityja utakmicu 33. kola, ujedno posljednjeg, Premijer lige BiH.

Svi mečevi zadnjeg kola Premijer lige BiH igraju se sutra od 17 sati, a u centru pozornosti ostala je još samo borba za preostala mjesta koja vode u europska natjecanja. 

U borbi za Europu ostali su još Velež, Zrinjski i Široki Brijeg i bit će sigurno zanimljivo vidjeti tko će na kraju imati više razloga za slavlje.

Momčad Zrinjskog u posljednjem kolu ove sezone ima nimalo lagan ispit protiv Tuzla Cityja i jasno je da izabranike Sergeja Jakirovića očekuje itekako težak posao.

Trener Plemića otkrio je svoja očekivanja pred sutrašnji susret koji će se igrati u Banovićima.

“Sigurno da nas čeka teška utakmica s ekipom koja nas je pobijedila u Mostaru i koja ima samo dva poraza ovo proljeće” – kazao je Jakirović i dodao: 

“Znamo šta je ulog, mi moramo ići na pobjedu od prve sekunde, uz svo poštovanje prema Tuzla Cityju, ali ako mislimo održati zadnje nade za Europu moramo pobijediti i osluškivati s drugih terena rezultat. Volio bih da se Zrinjski oprosti s pobjedom, možda je šteta što se prvenstvo završava u trenutcima kada smo podigli formu, ali nema veze. Kako god da ovo završi vjerujem da će iduća sezona biti još bolja” –  rekao je trener Zrinjskog i osvrnuo se na stanje u ekipi.

“Stanje u timu je dobro. Svi su na raspolaganju osim Govedarice koji ima problema, a ostatak tima je zdrav i nemamo kartoniranih. Ne možeš igrati u Zrinjskom ako se ne možeš nositi s pritiskom. Uvijek se očekuju pobjede i tu nema problema. Ja ću čak uživati zato što je sport tako plemenit i treba uživati u svakom trenutku”.

Od koga prijeti najveća opasnost u ekipi Tuzla Cityja?

“Naravno da u Tuzli ima opasnih igrača. Od Mišića u sredini terena, Doffa, Badjija, Ubiparipa. Fizički su dobri, mogu da trče i sigurno su dobro vođeni od strane Husrefa Musemića koji je trofejni trener i vidi se njegova ruka. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica”.

Zrinjski ovisi od rezultata u utakmicama Radnik – Široki Brijeg i Mladost – Velež, a Jakirović vjeruje da će Radnik i Mladost sigurno ići na to da odigraju što bolju utakmicu i budu profesionalni do samog kraja.

“Bez obzira na motivaciju izjavljivao sam ranije da treba uzeti za primjer zadnje kolo u HNL-u gdje Slaven Belupu i Osijeku ništa natjecateljski to nije značilo i odigrali su pošteno i na kraju je ispalo da je Slaven izbacio Varaždin iz lige. Odigrali su za sebe profesionalno kako i treba i nadam se da će i ovdje biti tako. Ja volim reći da je život dug i lopta ti nekada zna vratiti i pozitivno i negativno. Vjerujem da će Mladost i Radnik gledati sebe, ima i iduća sezona. Nadam se da će odigrati 100% i ako izgube nije problem. Ne sumnjam u to, ja sam pozitivan i vjerujem da svatko igra za sebe”, zaključio je Jakirović.

Velež je trenutno treći sa 58 bodova i dovoljan im je bod za plasman u Europu, dok Zrinjski i Široki Brijeg imaju po 56 bodova. U slučaju pobjede Zrinjskog, a ukoliko trijumfiraju Velež i Široki, Zrinjski će ispasti. Ono što Plemićima igra, uz njihovu eventualnu pobjedu je kiks Širokog u Bijeljini, a ukoliko pobjede Širokobriježani, druga opcija je eventualni rezultat iz Doboja kod Kaknja gdje će Zrinjskom odgovarati svaki rezultat koji izuzima pobjedu Rođenih. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!