Posušje je dobilo mogućnost da pred navijačima proslavi titulu prvaka i povratak u Premijer ligu i izvjesno je da se sprema pravi spektakl. Navijači najavljuju da će ispuniti Mokri Dolac i da se sprema atmosfera za pamćenje, a zagrijavanje je krenulo već u petak večer, prenosi portal Sportsport.ba.

Vjerni navijači novog premijerligaša okupirali su ulice, zapalili su baklje i čula se pjesma podrške voljenom klubu.

Nakon 12 godina na Mokrom Docu u Posušju ponovo će se igrati Premijer nogometna liga naše zemlje.

Posušaci su bili dominantni tijekom cijele sezone i titula je potpuno zaslužena. Malo tko je vjerovao u to kada su se vratili u Prvu ligu FBiH ove sezone, a sam trener Denis Ćorić isticao je tijekom cijele sezone da je cilj prvo osigurati opstanak, a da ne o nečemu drugom on i igrači ne žele razmišljati.

“Hvala svima. Hvala na čestitkama, hvala mom stručnom stožeru, igračima, navijačima, svima u klubu. Svi smo bili na visokom nivou, ljepota je raditi s ovim dečkima. Naš cilj nije bio prvo mjesto, ali naše igre i naši rezultati su nas gurnuli u prvi plan. Hvala dragom Bogu završilo je na najbolji mogući način”, priča Ćorić razgovora za SportSport.ba.

Posušje je kao novajlija u ligi stiglo do prvog mjesta, što uspjeh čini još većim.

“Život me naučio da uvijek u svemu treba biti ponizan. Vidio sam da imamo kvalitet, dečkima sam rekao na početku prvenstva da ćemo mnogima pomrsiti račune. Nismo se isticali, radili smo u miru i tišini, ali bili smo svjesni kvalitete koju imamo. Nismo upali u crnu krizu, evo 27. kola smo u odličnom kontinuitetu”, poručio je Ćorić.

Posebno se zahvalio navijačima koji su se jučer okupili oko stadiona i na kraju čestitali svojim ljubimcima.

“Zahvaljujem se njima, bili su pored tribina i osjetili smo tu posebnu energiju. Pobjedu nad Jedinstvom poklanjamo njima. Nadam se da će se stvari promijeniti uskoro, odnosno da će se navijači vratiti na stadione na svim utakmicama”.

Ćorić je radio u Premijer ligi, ali kada je dolazio u rang niže bio je svjestan da mu neće biti lako, čak naprotiv. Odradio je sjajan posao i pokazao svoje trenerske kvalitete.

“Prva liga FBiH je jedna od težih liga na Balkanu. Neki će sada reći da je lako biti general poslije bitke, no oni koji su bili ili su i sada dio lige znaju da je tako. Moram pohvaliti ligu, sve klubove. Zaista su svi bili na gospodskom nivou ove sezone, kao i sudije. Samo za dobrobit bh. nogometa to nam je potrebno. Vidi se evidentan napredak”.

Na Mokrom Docu su bili sjajni domaćini. Veliki broj rivala se kući vratio s hvalospjevima na račun sada već novog prvaka.

“Tražio sam da se dignemo iznad svega. Tražio sam to od ekipe, od ljudi koji vode klub, a posebno moram pohvaliti predsjednika Sesara. Uvijek želim da moja ekipa bude na gospodskom nivou, sa gardom, da sportski dobivamo. Grešaka sudaca će uvijek biti i to su ljudi, ali moramo gledati naprijed. Moramo se dignuti, napredovati, sve sredine oko nas napreduju, a mi i dalje u nekim segmentima stagniramo. Gdje god da budem radio tražit ću da moja ekipa bude gospodska ekipa”.

Izvor:sportsport.ba

error: Content is protected !!