Rukometaši Slobode, aktualni osvajači KUP-a Bosne i Hercegovine, u drugom polufinalnom susretu odigranom jučer u Tuzli savladali su aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Izviđača, rezultatom 29:25 (15:14).

Ekipa Slobode pridružila se Vogošći koja je jučer nešto ranije u prvom polufinalnom susretu bila bolja od ekipe Gračanice.

Od samog početka susreta gosti iz Ljubuškog imali su prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i četiri gola razlike.

Nakon 7:11 u 20. minuti susreta, domaća ekipa ulazi u seriju pogodaka 7:1, čime u 28. minuti dolazi do prednosti od dva gola razlike 14:12.

Do kraja prvog dijela Izviđač postiže dva pogotka a Sloboda jedan, pa se na odmor odlazi kod rezultata 15:14.

Skauti bolje ulaze u nastavak te serijom 1:4 ponovo vračaju prednost u svoju korist. U 36. minuti rezultat je glasio 16:18.

Sve do 40. minute Skauti su imali prednost od dva gola razlike, nakon čega domaćini ponovo serijom 6:0 dolaze do preokreta i prednosti od četiri gola razlike u 51. minuti kod rezultata 24:20.

Do kraja susreta domaći rukometaši uspijevaju sačuvati prednost za na kraju konačnih 29:25.

Edin Klis sa trinaest pogodaka prvo je ime susreta, šest je dodao Alen Ovčina a pet Emr Suhonjić. Na drugoj strani u redovima Izviđača najefikasniji su bili Milan Vukšić sa pet, te Domagoj Alilović  i Mladen Bošković sa po četiri postignuta pogotka.

izvor: svijet-rukometa.com

error: Content is protected !!