Rukometaši Vogošće sinoć su u prvom polufinalnom susretu KUP-a Bosne i Hercegovine savladali ekipu Gračanice, rezultatom 25:26 (10:13), čime su izborili plasman u finale.

Nakon uvodnih desetak minuta i ujednačene borbe na obje strane do prve prednosti od dva gola došli su rukometaši Vogošće i to u 14. minuti susreta kada je rezultat glasio 4:6. Nastavilo se u ujednačenom ritmu sve do 23. minute kada Vogošća postiže pogodak za plus tri gola prednosti.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjena, rukometaši Vogošće uspijevaju sačuvati prednost od tri gola razlike pa se na odmor odlazi kod rezultata 10:13.

Na startu drugog dijela ekipa Vogošće serijom 0:3 dolazi do šest golova prednosti. Ipak Gračanlije ne posustaju te boljom igrom u narednim minutama, u 47. minuti uspijevaju smanjiti zaostatak na samo minus jedan 19:20.

Do kraja susreta neizvjesno, da bi Vogošća ponovo serijom 0:3 u 58. minuti stigla na plus tri gola prednosti 23:26. Sa dva vezana pogotka Gračanica smanjuje zaostatak na minus jedan, što je bio konačan rezultata 25:26.

Vogošću su do pobjede vodili Ivan Benić sa šest te Šerif Baraković i Adnan Isaković  sa po četiri postignuta pogotka.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Omer Mehmedović sa sedam, Boris Bosić sa pet i Adi Mehmedčehajić sa četiri postignuta pogotka.

Izvor:svijet rukometa

error: Content is protected !!