Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Emira Muhića iz ovog grada, koja ga tereti da je napao bivšu djevojku, sugrađanku Š.I., a koju je, kako se navodi, između ostalog, izudarao šakom po glavi.

U optužnici, koju je protiv njega podiglo Županijski tužiteljstvo ZDŽ, navodi se kako je to uradio u svom stanu, 30. rujna prošle godine, od 18 do 21.50.

“Optužen je da je zlostavljao bivšu djevojku Š.I. iz Zenice, zadavši joj bez ikakvog razloga i povoda nekoliko udaraca šakama u glavu, govoreći da su sve žene kurve, a zatim ju je svjesno, s namjerom da joj nanese povrede, oborio na pod”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, potom joj je pritisnuo koljenom na grudi, te je uhvatio rukama za glavu i udarao je od pod, nanijevši joj lake povrede, u vidu nagnječenja desne strane grudnog koša i nagnječenja glave i obje strane lica.

“Nije joj dozvoljavao da napusti stan, da bi u jednom trenutku ona uspjela otključati ulazna vrata i istrčati iz stana”, ističe se u optužnici.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne novine”, u optužnici se dalje dodaje da ju je on potom sustigao u haustoru stambene zgrade, uhvativši je rukama za vrat i pokušavajući je spriječiti da doziva upomoć.

“Ona se zatim ipak uspjela otrgnuti iz njegovih ruku i istrčati na ulicu, gdje je zatražila pomoć od slučajnog prolaznika koji ju je njenim vozilom odvezao u KB Zenica gdje joj je pružena medicinska pomoć”, naglašava se u optužnici Županijskog tužiteljstva ZDŽ.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!