Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH priopćio je kako radnici u obrazovanju uspješno privode kraju još jednu školsku godinu u kojoj su bili suočeni s mnogim izazovima i ograničenjima uzrokovanim epidemiološkim mjerama u školama.

-Zajedno sa našim učenicima smo se trudili izvući maksimum brinući se, ne samo o kvalitetu obrazovanja, nego i o zdravlju. Pokazali smo da se možemo brzo prilagoditi novim uvjetima, a često smo ostajali sami i bez podrške onih koji su nam u ovakvim trenucima trebali pružiti podršku. Nažalost, platili smo i još uvijek plaćamo previsoku cijenu u onom najvrednijem što čovjek ima, zdravlju i životima – navodi sa u priopćenju povodom 30. svibnja, Dana Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH.

Napominju kako je više od dvadeset njihovih kolegica i kolega u sustavu srednjeg obrazovanja i kulture na području Federacije BiH izgubilo živote od posljedica infekcije covid-19, te da je to nenadoknadiv gubitak, ne samo za njihove obitelji i kolektive, nego i za cjelokupne sustave obrazovanja i kulture, ali i za društvo u cjelini.

Iz ovog sindikata traže i očekuju da vlasti na svim razinama u Bosni Hercegovini osiguraju dovoljnu količinu cjepiva kako bi se uz poštovanje utvrđenih prioriteta što prije završila započeta imunizacija njihovih članova koji to žele.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!