Jutros oko 2 sata i 20 minuta došlo je do snažne eksplozije u stambenoj zgradi na zagrebačkom Laništu. Kako je izvijestila zagrebačka policija lakše je ozlijeđena jedna osoba a i materijalna šteta je velika – s obzirom na to da je oštećeno devet stanova. Policija i sve nadležne službe na mjestu su događaja, a više informacija bit će poznato po dovršetku očevida i kriminalističkog istraživanja. Prema dostupnim informacijama – eksploziju je izazvala nepoznata eksplozivna naprava.

Eksplozivna naprava detonirala je na trećem katu stambene zgrade na zagrebačkom Laništu, došlo je do manjeg požara, a jedna žena je lakše ozlijeđena.

– Prema dosada utvrđenom, možemo reći da je ta eksplozivna naprava postavljena negdje u sredini, znači na srednjim katovima, a ne u prizemlju ili zadnjim katovima, kazal aje Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Susjedi u šoku.

– Kada smo izašli van, vidjeli smo da se susjedi stan razletio. Svi smo izašli, zgrada je skroz uništena. Moramo sada svi negdje otići, kazala je novinarima šokirana susjeda.

– Katastrofa! Šokantno! Probudi se netko iz sna, eksplozija, pada voda, cijevi pucaju, strašno! – dodaje. Nakon eksplozije svi su stanari izašli na ulicu.

– Nisam baš u velikom strahu, ali nije mi ni svejedno. Teško se sada vratiti, navodno je treći kat cijeli uništen, dodaje.

Suprug ozlijeđene žene u čijem se stanu noćas dogodila eksplozija je, kako neslužbeno doznajemo, u zatvoru. Svi stanari su trenutno izvan zgrade. Osigurani su im stanovi gdje bi privremeno boravili, također se doznaje na terenu, ali nitko od stanara to zasad nije zatražio, svi koji su napustili zgradu otišli su kod rodbine i prijatelja.

Županijski centar 112 Zagreb primio je noćas, 31. svibnja, u 2,22 sata dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade, nakon koje je došlo do manjega požara, priopćio je taj centar.



Navedeno je da su u eksploziji i požaru teško oštećeni jedan stan i lift, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.



Jedna žena lakše je ozlijeđena te je prevezena u KBC Rebro radi daljnje obrade.



Dodaje se kako su na mjesto događaja izašli policajci, 11 vatrogasacaciz JVP-a Novi Zagreb i tri vozila, hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.



– Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja, navodi se u objavi Centra.

U prizemlju stambene zgrade nalazi se i poslovnica Raiffeisen banke, koja danas neće raditi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!