U Zadru je u subotu povodom Dana državnosti održana utrka Petica za Domovinu u dužini od 5 km.

Utrka se bodovala za Hrvatsku atletsku cestovnu ligu, a trčalo se oko ŠC Višnjik sa startom i ciljem ispred dvorane Krešimir Ćosić.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ivan Bulić iz Ljubuškog koji trči za Atletski klub Dubrovnik, drugo mjesto osvojio je član Atletski klub Rogovo – Sveti Filip i Jakov Željko Birkić, a treće domaći natjecatelj pretplaćen na pobjednička postolja Juraj Bilaver (Atlatski klub Alojzije Stepinac)

“Ovo su utrke u kojima su svi pobjednici, i prvi i posljednji. Planirao sam davno dolazak kako bi spojio odmor u Zadru i utrku. Atletičarima ovakve utrke nakon brojnih otkazivanja zbog korona krize puno znače, no dobro smo utrenirani i mislim da će biti jako dobrih rezultata ovu jesen”, izjavio je ukupni pobjednik utrke Ivan Bulić.

U ženskoj konkurenciji slavila je Lucija Kopić iz AK Fit Zaprešić.

Drugo mjesto osvojila je Lukrecija Krstičević iz Rukometne akademije Jerkovac, dok je treća bila članica AK Alojzije Stepinac Marija Kurta.

“Bilo je teško, bilo je vruće, ali kao i uvijek u Zadru lijepo. Umor brzo prođe, zadovoljstvo ostaje. Spojit ću ugodno s korisnim i cijeli vikend provesti u Zadru”, rekla je pobjednica Lucija Kopić nakon utrke.

Organizator utrke bio je Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar uz potporu Kluba atletskih veterana Zadar, a pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Nagrade najboljima uručio predsjednik kluba Mladen Peša

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!