Mladi Ljubušaci ostvarili su dobre rezultate na 19. kadetskom i 22. juniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Herceg-Bosne koje je proteklog vikenda odigrano u hotelu „Zenit“ u Neumu.

Troje Ljubušaka je otišlo na turnir, Šimun Enzo Buntić, njegova sestra Mihaela Buntić, te Marin Nižić, a svi su se doma vratili s medaljama i diplomama.

Mihaela Buntić je osvojila prvo mjesto u kategoriji šahistica do 12 godina. Prvu partiju je neočekivano izgubila, no potom je nanizala tri pobjede i tako postala prvakinja u ovoj kategoriji.

Njezin mlađi brat Šimun Enzo natjecao se u najmlađoj kategoriji (muški do osam godina) gdje je skupio odlična tri boda iz četiri partije. Nažalost, u razigravanju na dvije blitz partije je nesretno izgubio te se na kraju morao zadovoljiti trećim mjestom.

Dobar uspjeh za Ljubuški ostvario je i Marin Nižić. On je u konkurenciji muških šahista do 18 godina osvojio prvo mjesto, te je kući u Ljubuški ponio pokal i diplomu.

Naime, svi pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Pobjednicima po kategorijama pokale je uručio predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama dobila su medalju i diplomu.

Također, tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekla su pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu Šahovske unije BiH, tako da Šimuna, Mihaelu i Marina uskoro očekuju novi izazovi.

Treba istaknuti i to kako je Mihaela, pored odličnih nastupa u svojoj kategoriji, nastupila i na 14. KUP natjecanju za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Ona i njezina klupska kolegica iz ŠK Brotnjo Ana Ostojić su u konkurenciji četiri tima osvojile odlično drugo mjesto.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!