Zasjedanje VII Općeg Sabora Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine održano je u Mostaru.

Tim povodom HKDU BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem, između ostalog, ističe da je birano i izabrano rukovodstvo stranke, Dugogodišnja suradnica i zamjenica pokojnog predsjednika Ivana Muse, Ivanka Barić iz Jajca, izabrana je za Predsjednicu HKDU BiH.

“Iz HKDU-a BiH su obavijestili javnost da je, sukladno statutarnoj odluci, dana 30.svibnja 2021. godine u dvorani restorana Romanca u Mostaru održano zasjedanje VII Općeg Sabora Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine.

-Prije početka rada Sabora delegacija HKDU BiH predvođena V.d. Predsjednicom Ivankom Barić je odala počast nedavno preminulom predsjedniku Ivanu Musi polaganjem cvijeća, paljenjem svijeće i molitvom na njegovom grobu, priopćeno je.

Dodaje se da je VII Opći Sabor HKDU BiH je bio izvještajno – izbornog karaktera, na kojem je predsjednik Senata podnio iscrpno izvješće o radu između dva Sabora.

-Usvojen je jedan amandman na Statut, a kao zaključni dokument radnog dijela Sabora jednoglasno je usvojena „Deklaracija VII Općeg Sabora HKDU BiH“ koja definira temeljna načela stranke HKDU BiH i stav stranke o aktualnoj političkoj situaciji u svjetlu zaštite hrvatskog nacionalnog interesa, priopćeno je.

Kazali su i da je slogan VII Općeg Sabora i Deklaracije „konstitutivnost = jednakopravnost“ koji šalje poruku podrške vodstvu Hrvatskog narodnog Sabora BiH u zaštiti suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH, koji pretpostavlja punu ustavnu i institucionalnu jednakost s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini.

“U izbornom dijelu biran je Predsjednik stranke i kao jedini kandidat izabrana je gospođa Ivanka Barić iz Jajca, dugogodišnja suradnica i zamjenica pokojnog Predsjednika Ivana Muse. Nakon zaključivanja rada VII Općeg Sabora istakao je mandat predsjednika Senata i svih senatora, pa je odmah održan Prvi konstituirajući Senat na kojem su izabrani novi senatori, a za Predsjednika Senata HKDU BiH izabran je gospodin Tomislav Biško iz Posušja”, stoji u priopćenju.

/HMS/

error: Content is protected !!