Košarkaši Los Angeles Clippersa slavili su u Dallasu svladavši Maverickse 106:81 u četvrtoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.

Clippersi su ovom pobjedom izjednačili na 2-2, nakon što su zaostajaii u seriji 0-2. U sjajnoj predstavi gostiju najbolji je bio Kawhi Leonard koji je upisao 29 koševa uz deset skokova, Paul George je dodao 20.

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac nije bio u početnoj postavi Clippersa, a umjesto njega susret je započeo Nicolas Batum. Zubac je u igri proveo 17:38 minuta, a u pobjedi je sudjelovao s pet koševa (šut 2/5, slobodna bacanja 1/2) i sedam skokova.

Kod domaćih Mavsa prvi strijelac unatoč ozljedi bio je Luka Dončić sa za njega skromnih 19 koševa i katastrofalnim šutom (9/24, trice 1/7 i svih pet promašenih slobodnih bacanja).

No, valja naglasiti kako slovenski reprezentativac još od treće utakmice osjeća bolove u vratu.

Peta utakmica igra se u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu. Nakon četiri utakmice nijedna momčad nije bila uspješna na svom parketu – seriju su otvorili Mavericksi s dvije pobjede u Los Angelesu, a potom su Clippersi dvaput slavili u Dallasu.

Korak do plasmana u konferencijski polufinale stigl su košarkaši Brooklyna koji su u četvrtoj utakmici svladali Boston u gostima sa 141:126.

Netse su do pobjede kojom su poveli 3-1 u seriji predvodili Kevin Durant s 42 koša, Kyrie Irving s 39 koševa i 11 skokova te James Harden koji je uz 23 koša upisao i 18 asistencija. Jason Tatum zabio je 40 koševa za Celticse.

Phoenix je izjednačio na 2-2 protiv Los Angeles Lakersa nakon pobjede u Staples Centru 100:92, dok je Atlanta na svom parketu slavila protiv New Yorka 113:96 i povela u seriji na 3-1.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!