Na atletskom stadionu AK Sarajeva u Sarajevu 29-30.svibnja 2021., održano je Pojedinačno atletsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore/ke.

Na državnom natjecanju nastupili su svi klubovi iz cijele BiH s velikim brojem mladih atletičara u svim atletskim disciplinama.

Prošlogodišnja višestruka državna prvakinja u disciplini troskok  Ana Dorotea Markić nastupajući za HAK Zrinjski odličnom izvedbom skokova uvjerljivo je pobijedila konkurenciju i  popela se na najveći tron,postavši državnom prvakinjom Bosne i Hercegovine i još jednom pokazavši da je nenadmašiva u ovoj disciplini .

Ana Dorotea Markić kao mlađa juniorka nastupila je u starijoj uzrasnoj kategoriji juniorki što nije predstavljalo problem da se i u ovoj konkurenciji okiti zlatom ,a sjajnije od zlata je ostvareni rezultat ove nadasve talentirane atletičarke koja je na ovom natjecanju doskočila do 11 m i 67 cm koji je za njen uzrast fantastičan rezultat a ujedno i njen novi osobni rekord duži za 54 cm.od posljednjeg ostvarenog na Dvoranskom državnom prvenstvu u mjesecu Veljaci ove godine (11.13 m).

Sjajna atletičarka Zrinjskog ujedno je i reprezentativka Bosne i Hercegovine  i u 8. mjesecu ove godine očekuje Balkansko prvenstvo za ml.juniore /ke gdje će zasigurno ostvariti dobre rezultate.

Sljedeće natjecanje našu atletičarku očekuje već idući vikend u Zenici na Pojedinačnom državnom prvenstvu BiH u konkurenciji seniora/ki,gdje je naša mlada atletičarka u toj konkurenciji  prošle sezone postala viceprvakinjom države u disciplini troskok, piše u priopćenju HAK Zrinjski.

Izvor:pogled.ba