Njemački trener Thomas Tuchel (47), nakon što je u subotu sa Chelseajeam osvojio Ligu prvaka, blizu je produženja ugovora do ljeta 2023., s opcijom za još jednu godinu, objavili su britanski mediji.

Nakon što je krajem prosinca prošle godine dobio otkaz u PSG-u, Tuchel je mjesec dana kasnije preuzeo Chelsea i potpuno transformirao njegovu igru, a kruna je bilo osvajanje Lige prvaka pobjedom 1-0 protiv Manchester Cityja u subotnjem finalu u kojem je taktički nadmudrio trenera Cityja Pepa Guardiolu.

– S vlasnikom kluba Romanom Abramovičem razgovarao sam na travnjaku stadiona odmah nakon finala, pa je moguće da mi je već produžen ugovor. Šalim se, tek ćemo pričati o tome, ali budite sigurni da me naslov europskog prvaka neće zadovoljiti. Ja sam i dalje gladan, želim napredovati kao trener i želim još trofeja, izjavio je Tuchel, čiji sadašnji ugovor vrijedi do lipnja 2022.

Još godinu dana u Chelseaju trebao bi ostati i 36-godišnji brazilski stoper Thiago Silva, koji je stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz PSG-a. Thiago Silva donio je toliko potrebno iskustvo u obranu “bluesa”, koja sada djeluje odlično. On je prošlog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu, i sada bi ta opcija trebala biti aktivirana, tvrde britanski mediji.   
 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!