Zinedine Zidane je u ponedjeljak izjavio da je odstupio s mjesta trenera Real Madrida jer nije uživao povjerenje kluba u nastojanju da obnovi momčad koja je sve starija.


Zidane, koji se vratio u Real u ožujku 2019., osvojio je dva naslova prvaka Španjolske i tri naslova pobjednika Lige prvaka u dva mandata koliko je bio trener Kraljevskog kluba.

Međutim, prošli je tjedan odstupio nakon što je Real ostao bez ijednog trofeja ove sezone, prvi put u 11 godina. Kraljevski je klub prvenstvo završio na drugom mjestu, iza Atletico Madrida, u Ligi prvaka je eliminiran u polufinalu, a u Kupu kralja ga je izbacio trećeligaš Alcoyano u 16-ini finala.

U otvorenom pismu koje je objavio list “As”, Zidane je kazao da je prvi put napustio mjesto trenera u Realu 2018. jer je osjećao da momčadi treba novi pristup kako bi ostala na najvišoj razini.

– Sada su stvari drugačije. Odlazim jer osjećam da nemam više ni povjerenja ni potpore kluba koje trebam da izgradim nešto na dulji rok, rekao je Zidane.

Francuz je također sugerirao da se njegov odnos s predsjednikom kluba promijenio u zadnjih nekoliko tjedana.

– Bio bih zadovoljniji da je odnos s klubom i s predsjednikom kluba zadnjih mjeseci bio nešto drugačiji, dodao je.

– Nisam tražio privilegije, naravno da nisam. Jako me zaboljelo kad sam pročitao u tisku, nakon poraza, da bih mogao biti otpušten ako ne pobijedim u sljedećoj utakmici. Povrijedilo je mene i cijelu momčad jer su ove namjerno puštene poruke u medijima negativno utjecale na momčad, stvorile sumnje i nesporazume, istaknuo je Zidane.

Prema pisanju medija, Talijan Antonio Conte, koji je odstupio s klupe Intera, mogao bi naslijediti Zidane za kormilom Reala.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!