Utah Jazz Bojana Bogdanovića došli su sinoć na korak od drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije nakon što su u četvrtoj utakmici svladali Memphis Grizzliese sa 120-113.

Hrvatski košarkaš je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao s 13 koševa (šut iz igre 5/10, trice 3/5), dva skoka i dvije asistencije u 33 minute provedene na terenu.

Jazzere, koji su jedan od favorita za naslov ove sezone nakon što su regularnu sezonu završili na prvom mjestu Zapada, do pobjede je predvodio Donovan Mitchell koji je utakmicu završio s 30 koševa, dok je Ja Morant bio najbolji u redovima Grizzliesa s 23 ubačaja.

U drugoj utakmici igranoj sinoć Washington Wizards su bili bolji od Philadelphia 76ersa sa 122-114  i smanjili tako u seriji na 1-3.

Iako je Philadelphiji trebala samo pobjeda za plasman u polufinale Istočne konferencije, Washington je slavio zahvaljujući svojim dvjema zvijezdama Russellu Westbrooku i Bradleyu Bealu.

Westbrook je zabio 19 koševa uz 21 skok i 14 asistencija i to mu je 12. triple-double u doigravanju, a Beal je bio najbolji strijelac svoje momčadi  s 27 ubačaja.

Sixersi su ostali bez Joela Embiida koji je ozlijedio koljeno u prvoj četvrtini, a najučinkovitiji u njihovim redovima bio je Tobias Harris s 21 košem i 13 skokova.

Pregled rezultata utakmica doigravanja Istočne i Zapadne konferencije NBA koje su igrane u ponedjeljak:

NBA doigravanje
1. krug:
ISTOČNA KONFERENCIJA
Washington Wizards – Philadelphia 76ers  122-114
(Philadelphia vodi u seriji na četiri pobjede 3-1)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Memphis Grizzlies – Utah Jazz            113-120
(Bojan Bogdanović je odigrao 33 minute za Utah, zabio je 13 koševa i upisao dva skoka i dvije asistencije)
( Utah vodi u seriji na četiri pobjede 3-1)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!