Remi protiv Armenije? Ma dobro je, taj će rezultat samo dodatno homogenizirati našu momčad, a kada god odigramo slabije na pripremama, budemo pravi na najvažnim ispitima, kaže Ćiro

Hrvatska je u prvom poluvremenu protiv Armenije bila superiorna, zadovoljan sam svime što sam vidio u tom periodu igre. Ali znate što ću vam ja reći? Ma kada god mi ove pripremne utakmice odigramo slabije, onda smo na onim najvažnijim ispitima najbolji, kaže nam Ćiro Blažević.

Da, “vatreni” su u posljednjoj domaćoj provjeri za Europsko prvenstvo remizirali (1-1) s Armenijom, što može, ali i ne mora brinuti. Zlatko Dalić bio je poslije utakmice dosta zabrinut, izbornika je mučila slaba realizacija, ali i on i Perišić su na press-konferenciji poslije utakmice poručili kako nema straha, Hrvatska će biti prava, pišu 24sata.hr.

– Ma ja sam veliki optimist. Moram konstatirati da smo mi jedna bogata nogometna nacija, imamo toliko talenta, a izbornik Zlatko Dalić odlično je selekcionirao igrače koji mu trebaju za Europsko prvenstvo. Tu u kadru imamo dovoljno iskustva, ali i izuzetno nadarenu mladost koja samo čeka kada će eksplodirati – priča Ćiro Blažević, pa dodaje:

– Jako mi se sviđa i potez Zlatka Dalića koji je odlučio da kamp naše reprezentacije bude u Rovinju! Ma neka smo mi tu, u našim uvjetima, znam da ćemo se tu najbolje pripremiti za Europsko prvenstvo. Od cijelog ovog slučaja ne treba raditi nikakvu dramu, niti na trenutak ne smijemo pomisliti kako smo hendikepirani jer ćemo se pripremati u Hrvatskoj. Rovinj našim reprezentativcima nudi sjajne uvjete, a narod će biti bliže “vatrenima”.

Ćiro Blažević je nastavio…

– Sine moj, jako sam se plašio smjene generacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali mi smo to prošli besprijekorno. I opet smo na velikom natjecanju. Svaka smjena generacije u nogometnom svijetu nosi određenu rezultatsku krizu, ali to za Hrvatsku ne vrijedi, mi smo fenomen.

Hrvatska će na Europskom prvenstvu opet igrati na krilima Luke Modrića

– Luka Modrić je čudesan, on je najglavniji igrač na cijeloj planeti, pa kako onda neće biti najvažniji i u hrvatskoj reprezentaciji.

Očito da se i povijest ponavlja. Hrvatska je prije Svjetskog prvenstva 1998. godine na pripremama uoči velikog natjecanja pobjeđivala Iran (2-0) i Australiju (7-0), ali i izgubila (2-1) od Slovačke u Puli. Prijateljske utakmice uoči SP-a 2018. godine donijele su nam poraz od Brazila (2-0), pa i veliku muku, ali na koncu pobjedu protiv Senegala (2-1).

– Ma to nije loše, ovakvi rezultati kao što je remi protiv Armenije mogu samo dodatno homogenizirati momčad, a tada smo onda najjači. Ali opet, protiv Armenije sam vidio jednu moć i superiornost, a kada nam dođe i jedan pravi špic igrač, sve će biti drugačije. Nema razloga za brigu, Hrvatska će biti prava – završio je Ćiro.

/HMS/