Iako su gubili 0-2 od Zadra u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske, košarkaši Splita uspjeli su poravnati na 2-2 u pobjedama, te će o novom prvaku odlučivati majstorica u subotu u Zadru.

– Ušli smo dobro u utakmicu, cijelu utakmicu odlično kontrolirali, osim kraja prve četvrtine gdje smo bili dekoncentrirani, dali im neke lopte i samopouzdanje, rekao je trener Splita Mile Karakaš. Dodao je kako im poravnavanje na 2-2 nije niti najmanja satisfakcija jer jedino što ih zanima je osvajanje trofeja. 

– Izgubili smo pet puta za redom od Zadra i htio nehtio počneš sumnjati u sebe. Oni su puni samopouzdanja i tako je izgledala utakmica na početku, ali sama činjenica da smo se vratili od 16 razlike dalo nam je dodatno samopouzdanje da možemo igrati sa Zadrom i vjerujem da ćemo to pokazati i u petoj utakmici, istaknuo je. 

Dodao je da očekujem neizvjesnu i tešku utakmicu, ali da nada da oni biti ti koji će podignuti trofej.

Trener Zadra Veljko Mršić rekao je kako danas nisu dobro izgledali i da je Split zasluženo pobijedio. 

– Nije prvi put da kada dvije izjednačene momčadi igraju da dođe do pete utakmice. Nakon prve dvije u treću utakmicu smo ušli s dobrim samopouzdanjem, veći dio vodili, ali nismo znali završiti. Split je bio bolji na kraju i utakmica je otišla na njihovu stranu. Pod dojmom te utakmice nismo se uspjeli oporaviti. Danas nismo dobro izgledali, najveći dio utakmice Split je bio bolji, bolje im je lopta išla i šuterski su bili raspoloženiji od nas, rekao je.

– U petoj utakmici se vraćamo na naš teren i pokazat ćemo zašto smo bili prvi u regularnom djelu prvenstva. Siguran sam da ćemo biti bolji nego večeras i pokušati osvojiti prvenstvo, zaključio je Mršić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!