Ekskluzivno se, kako ističe madridski dnevnik As, doznaje da su već počeli pregovori oko transfera Cristiana Ronalda iz Juventusa u PSG. 

Najefikasniji i najbolji, ali i najstariji i najskuplji

Trener povratnik Massimiliano Allegri ne računa na najefikasnijeg i najboljeg, ali i najskupljeg te najstarijeg (36) igrača Juventusa, a klub ga je voljan prodati, piše As. 

Međutim, to će napraviti za četiri puta manje nego što je za njega platio prije tri godine. Tada ga je iz Reala kupio uz odštetu od 120 milijuna eura. 

Prodaju ga za četvrtinu iznosa koji su za njega platili

Zbog Ronaldove veteranske dobi i zato što mu sljedećeg ljeta završava ugovor Juventus ga je voljan prodati za daleko manje nego što ga je kupio. PSG će ponuditi 30 milijuna eura ili zamjenu za Maura Icardija, koji bi se rado vratio u Italiju. 

As piše da Ronaldo također želi doći u PSG te da je transfer jako blizu zaključenja. Isti izvor podsjeća da je još prije dva mjeseca otkrio da su se pokrenuli pregovori pariškog i torinskog kluba te da je sada došlo do velikog napretka.

Navodi i zašto: Mbappe još nije produljio ugovor s PSG-om usprkos inzistiranju kluba te je njegov odlazak u Real sve izvjesniji, a Messi, kojeg je Paris htio dovesti, produljit će ugovor s Barcelonom. Zato se PSG okrenuo Ronaldu, kao jedinoj preostaloj ne samo nogometnoj nego i marketinškoj superzvijezdi.

Ronaldo na planetu Katar

PSG i Ronaldo imaju istog proizvođača opreme pa bi Cristianov dolazak u Pariz koristio za sve tri strane. Osim toga, Ronalda bi tako najbolji katarski klub mogao lakše koristiti kao zaštitno lice SP-a u toj zemlji sljedeće godine. Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi ujedno je i u organizacijskom odboru SP-a te želi i s te strane maksimalno iskoristiti Ronaldov zvjezdani i ekonomski potencijal. Al-Khelaifi u Ronaldu vidi sastojak koji mu nedostaje da osvoji Ligu prvaka, a Neymar je javno pozvao Ronalda: “Želim igrati s Cristianom. Već sam igrao s ostalim velikanima, Messijem i Mbappeom, još bih samo htio s Ronaldom.”

Obostrano zasićenje

Ronaldo također već dugo želi otići iz Juventusa. U tri godine ondje postigao je 101 gol u 133 utakmice te osvojio sve osim Lige prvaka, za koju vidi da će mu u tom klubu ostati nedostižna. Posebno to vrijedi jer se u Juventus vratio Allegri, koji ne krije da ne želi Ronalda, nego će novu momčad graditi na Paulu Dybali. 

Zato Ronaldov agent Jorge Mendes već neko vrijeme traži novi klub svom najslavnijem klijentu. Pregovarao je s Manchester Unitedom o zamjeni za Pogbu, ali kako ističe As, sada je PSG prvi favorit za dovođenje Ronalda. 

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!