„Jednog dana želim postati profesionalni prvak svijeta u Muay Thai-u i nastupiti na Olimpijskim igrama“, otkrio je Petar Drežnjak, mladi Mostarac koji je nedavno osvojio titulu prvaka Hrvatske u tajlandskom boksu. U intervju za Hrvatski Medijski Servis govorio je o tome kako se osjeća nakon osvojene titule, načinima na koje se priprema za sljedeći meč, kao i o svojim planovima za budućnost.

Piše: Antonija Glibo, Hrvatski Medijski Servis

HMS: Kakav je osjećaj biti prvaka Hrvatske u tajlandskom boksu?

DREŽNJAK: Osjećam se odlično i motivirano, jer se isplatio svaki trud i odricanje koje sam ulagao u sebe tijekom višemjesečnih priprema. Moj posljednji meč je bio vrlo jak i zahtjevan, a protivnik je bio vrlo iskusan, dobar i nezgodan za koga je trebala posebna taktika.

HMS: Sljedeći meč Vam je u prosincu na Svjetskom prvenstvu u Bangkoku. Kako se pripremate?

DREŽNJAK: Treniram svaki dan, a ponekad i dva puta dnevno. Želim biti spreman kroz cijelu godinu za nadolazeća natjecanja.

HMS: Kako biste opisali osjećaje koje imate prije borbe?

DREŽNJAK: Biti u ringu je jako čudan osjećaj koji se ne može baš lako objasniti, u isto vrijeme ste nervozni i jedva čekate da krenete s borbom, kada osjetite prvi udarac zaboravite na tremu koju ste imali i pokušavate dati sve od sebe i naravno pobijediti.

HMS: Kako je započeo Vaš sportski put?

DREŽNJAK: Tajlandski boks sam započeo trenirati sa 17 godina kao rekreativac, jer sam se želio okušati u borilačkom sportu. Moji klubovi u Mostaru u kojima treniram su MTC Hunter, Slava MMA, te Mornar iz Splita.

HMS: Kako ste se odlučili baš za ovaj sport i tko je bio Vaša najveća podrška?

DREŽNJAK: Za tajlandski boks sam se odlučio jer sam ga duže vrijeme proučavao na internetu, jako mi se sviđao i želio sam jednog dana biti u ringu i postati Muay Thai borac. U mojim početcima moja podrška je bio trener Miro Velagić i ostali prijatelji iz kluba MTC Hunter.

HMS: Čime se još bavite i kako usklađujete svoje svakodnevne obaveze s treninzima?

DREŽNJAK: Trenutno imam posao, radim smjene po 12 sati, ali mislim da se sve može uskladiti ukoliko imate volje.

HMS: Postoji li neki borac čiji Vam se način borbe sviđa i imate li uzora?

DREŽNJAK: Pratim cijelu scenu i sve borce, od svakoga pokušavam naučiti nešto novo, tako da ne bih nikoga izdvojio.

HMS: Kakve su Vaše ambicije i planirate li se baviti ovim sportom i u budućnosti?

DREŽNJAK: Trenutno želim napraviti što bolju karijeru, osvojiti što više medalja na Svjetskim i Europskim natjecanjima. Jednog dana želim postati profesionalni prvak svijeta u Muay Thai- u i nastupiti na Olimpijskim igrama. Želim motivirati mlade sportaše da slijede svoje ciljeve. Sport je moj način života, tako da u budućnosti imam puno planova za koje ću se truditi da ih ispunim ukoliko me zdravlje posluži.

NAPOMENA: Autorica intervjua je studentica Studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta SUM-a.

/HMS/

error: Content is protected !!