Željko Cvrtila, kriminalist u emisiji studio 4 komentirao je razornu eksploziju na zagrebačkom Laništu i kazao da je taj čin okarakteriziran kao dovođenje u opasnost imovine i života.

– Pravno je to korektno zato što nema više od jednog ili dva elementa iz kaznenog djela 97, a to je terorizam, rekao je i dodao kako se ne sjeća ovakvog događaja u Hrvatskoj.

Naglasio je kako je količina eksploziva bila velika ili da se radi o eksplozivu koji je veće razorne moći. Smatra da je bio cilj ovog čina zastrašivanje.

– Meni se čini da ovaj čin nisu napravili ljudi ne dolaze iz ovih prostora. Mene ovo podsjeća na neke eksplozije koje smo viđali u Beogradu, a čiji su repovi sezali do Južne Amerike, rekao je i dodao da s obzirom na kontekst u kojem se nalazi osumnjičeni koji je u istražnom zatvoru i trebalo bi mu se nastaviti suđenje, ovo je poruka prema šutnji ili naknadi štete zbog koje oni čija je droga koja je zaplijenjena 2018. godine i koji sada žele povrat sredstava.

Policija je otkrila tko je postavio eksploziv u zagrebačkom naselju Travno. Riječ je o četrdesetogodišnjem muškarcu iz Srbije koji je nakon toga pobjegao van granica Hrvatske.

– Što se tiče otkrivanja organiziranog kriminaliteta postoji dobra suradnja sa svim državama u regiji i EU, naglasio je. I dodao kako i kriminalci u regiji jako dobro surađuju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!