Dvoje djece pobjeglo je iz maloljetničkog doma na Floridi, provalilo u kuću te zapucalo iz kalašnjikova na policajce koji su došli na mjesto događaja.12-godišnji dječak i 14-godišnja djevojčica pronašli su oružje u kući u koju su provalili u Enterpriseu na Floridi te su pucali na šerifove zamjenike. 

Djevojčica je upucana i ozlijeđena nakon što je uperila oružje na zamjenike. Dječak, naoružan s kalašnjikovom AK-47, ubrzo je spustio svoje oružje te nije ozlijeđen, rekao je ured šerifa.

Snimke s tjelesne kamere pokazuju zamjenike kako se kriju iza drveća dok su oko njih odjekivali pucnjevi. Snimka djevojčice koja je upucana je zamućena. Po zvuku videa dalo se zaključiti da se radilo o kaotičnoj sceni, dok su se zamjenici žurili da pruže medicinsku pomoć djevojčici koja je vrištala u boli. 

Djevojčica je operirana i stabilno je. Zamjenici šerifa nisu ranjeni u pucnjavi. Prema riječima ureda šerifa, optužnice protiv djece još uvijek nisu potvrđene.

Djeca su pobjegla iz doma Evangeličke metodističke crkve iz Enterprisea u utorak popodne. Nekoliko sati kasnije, provalili su u kuću. Prolaznici su prijavili da su čuli razbijanje stakla u kući te su obavijestili policiju. Policajci su okružili kuću. U tome trenutku djeca su zapucala iz kuće. U kući se nalazio pištolj, sačmarica i kalašnjikov AK-47, uz veliku količinu streljiva.

Razmjena pucnjeva trajala je 35 minuta– Policajci su učinili sve što su mogli da deeskaliraju situaciju, i skoro su ih ubili 12-godišnjak i 14-godišnjakinja, rekao je šerif okruga Volusia, Mike Chitwood. Dodao je da je djevojčica imala dosje te je prošle godine uhićena zbog paleža nekoliko napuštenih objekata.

Tijekom konferencije za medije u srijedu, Chitwood je kritizirao pravni sustav za maloljetnike. Istaknuo je da su nasilni tinejdžeri često smješteni u maloljetničke domove koji nisu osposobljeni za njihov odgoj. Rekao je da djevojčica koja je bila uključena u pucnjavu nije smjela biti smještena u dom iz kojeg je pobjegla.

Izvor:hrt.hr