U blizini popularnog termalnog izvora Nasu u japanskoj prefekturi Tochigi smješten je ubojiti kamen. Legenda kaže da svi koji dođu u kontakt s njim – umru. Lokalno je stanovništvo prestrašeno tom neobičnom pojavom, a vjeruju kako ga proganja duh predivne žene po imenu Tamamo-no-Mae, piše Punkufer.

Tamamo-no-Mae poznato je ime u japanskom folkloru čije se porijeklo vezuje uz kitsune, odnosno lisice. Japanci, naime, vjeruju da su to vrlo inteligentne i lukave životinje koje imaju mogućnost mijenjanja oblika.

Legenda kaže kako se kitsune transformirala u lijepu damu sredinom 12. stoljeća kako bi zavela japanskog cara. Tamamo-no-Mae postala je careva ljubavnica te je prouzročila propast dinastije Shang, ali i prouzročila smrt tisuću muškaraca u drevnom indijskom kraljevstvu po imenu Magadha.

Kad je mistik razotkrio njezin pravi identitet, vojska ju je otjerala u Nasu. No tu njezina priča nije završila. Iz lijepe žene Tamamo-no-Mae se transformirala u ubojiti kamen po imenu Sesshōseki, koji je oduzimao život svima koji su mu se približili.

Približavanje kamenu i danas je zabranjeno. No objašnjenje za takvu zabranu vrlo je jednostavno. Područje na kojem se kamen nalazi poznato je po jakoj vulkanskoj aktivnosti te proizvodnji otrovnih plinova poput sumporovodika i sumporova oksida, koji mogu našteti zdravlju čovjeka.

Iako su otrovni plinovi vjerojatniji razlog za mnoge smrti na tome području u prošlosti, lokalno stanovništvo izgradilo je oltar Sesshoseki za svaki slučaj, kako bi pokušalo smiriti duh lijepe, ali smrtonosne Tamamo-no-Mae.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!