Na nedavno održanom EP-u u karateu u Poreču Ivan Kvesić izborio je izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju u kategoriji +75 kg. Dodatne kvalifikacije, odnosno završni kvalifikacijski turnir za OI u tom sportu održat će se u Parizu od 11-13. ovog mjeseca. 

Stručni stožer hrvatske karate reprezentacije prema utvrđenom sustavu bodovanja u prethodnom razdoblju utvrdio je naše natjecatelje, koji će braniti boje Hrvatske u Parizu. To su Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg), Alessandra Hasani (-55 kg), Ana Lenard (-61 kg), Lucija Lesjak (+61 kg). U kategoriji +75 kg Hrvatska više ne može sudjelovati u dodatnim kvalifikacijama, budući da je Ivan Kvesić već osigurao nastup u toj kategoriji. 

Na OI u Japanu održat će se još i pojedinačna natjecanja u katama u obje konkurencije, a na turniru u Parizu Hrvatska ovoga puta uzevši u obzir zbroj prethodnih nastupa neće imati predstavnika. 

Samo tri najbolja iz svake kategorije na kvalifikacijskom nadmetanju u Francuskoj izborit će nastup na OI, na kojem će karate prvi put bio dio olimpijskog natjecateljskog programa. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!