Nakon dugih sedam nogometnih sezona u drugoj ligi u elitni razred HNL-a dakle prvu ligu vratio se “Hrvatski Dragovoljac”. Kolo prije kraja već su osigurali naslov pobjedom nad Orijentom. Ipak značajnije od samog rezultata je doslovno sportsko, ali financijsko čudo, naime “kultni” klub iz Zagrebačkog Sigeta prije dvije godine je bio pred gašenjem.

– Bez vizije se ne može ništa napraviti, rekao je Marinko Perić, poduzetnik i predsjednik Hrvatskog Dragovoljca u emisiji Studio 4.

– Imao sam podršku ljudi oko sebe i krenuo sam u to jer mi je Hrvatski Dragovoljac u srcu, rekao je.

Istaknuo je da je dug u klubu bio 11 milijuna i 850 tisuća kuna i da su ga riješili predstečajnom.

– Kad sam 27.7. preuzeo klub, uzeo sam papire i krenuo rješavati taj krucijalni problem jer bez toga ne bi mogli dalje. Naravno da ja nisam to mogao sam, pomogli su prijatelji i uprava, rekao je.

Na pitanje kako se bilo moguće u takvom ozračju slagati momčad rekao je da ništa nije lako i da se sve radilo planski i sistemski zajedno sa strukom.

– Krajem jeseni kada smo osvojili prvenstvo, osjetio sam nešto što ne može biti u svlačionici i riješio sam se 4-5 igrača, a nažalost morao sam se zahvaliti i treneru Perkoviću.

Sa trenutnim trenerom Miroslavom Kukuljancem surađuje jako dobro. 

– On je vojnik Hrvatskog Dragovoljca i dugo je godina bio u Hrvatskom Dragovoljcu prije nego je otišao dalje, ali se mojom zaslugom vratio. Vjerujem mu i sposoban je, istaknuo je.

Imali su problema i sa koronom.

– Korona nas nije mazila čitavu godinu. Na početku sezone, prošle godine, bili smo mjesec dana u izolaciji, a onda nas je pogodila u najgore vrijeme u pola proljetnog prvenstva. Osam igrača bilo je izbačeno iz stroja. Vratili su se sa pola snage. U mjesec dana odigrali smo 10 utakmica. To nije bilo za izdržati ni dečkima koji nisu bili bolesni i maksimalno su trenirali. 

Predsjednik Perić rekao je kako želi da Dragovoljac bude među pet prvoplasiranih.

– To nije preambiciozno. Prošle godine kad su predviđali da ćemo se boriti za opstanak, dečkima sam rekao da želim biti od 1 do 4 mjesta. Kad sam osjetio da bi to moglo biti bolje od 4. mjesta onda sam jurišao na prvo mjesto. Od prvog do zadnjeg dana bili smo na 1. mjestu, osim kad nas je pogodila korona i kad smo morali u izolaciju. Tada su nas mnogi prestigli, ali sa utakmicom više. Moj cilj je 5. mjesto. Ako bude 8. mjesto to je dobro, a ako bude 3. to je super. Nadam se da ću stići svog idola Stjepana Spajića koji je osvojio povijesni rezultat s Hrvatskim Dragovoljcem – 3. mjesto, istaknuo je predsjednik Perić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!