U sam osvit ili praskozorje Eura čini se da imamo zabrinjavajuću situaciju u našoj nogometnoj reprezentaciji. Pripremna utakmica protiv Armenije u Gorici još jednom je pokazala kakve sve teškoće i slabosti nosimo na završni Europski turnir. Ne zna se što je poraznije mršavi rezultat 1:1, propuštene prilike ili jednostavno beskrvnost i anemija u taboru koja se može iščitati. 

– Ja bi pješke išao u Rovinj kleknuo pred Ćorluku i molio ga da igra, rekao je Edo Pezzi u Studiju 4.

– U jednoj emisiji otprije rekao sam da bi se Ćorluku trebalo natjerati da se vrati. Mi smo mala zemlja, nemamo puno igrača i najranjiviji smo u segmentu stopera. To se vidjelo i u utakmici protiv Armenije. Beskrvnost i anemija daje naslutiti opasnost. Ne pucamo od žara, ne izgledamo kompaktni i čvrsti, istaknuo je te dodao:

– U ovom trenutku imamo tri igrača koji će igrati dobro – Brozović, Modrić i Livaković. Ostali su s manje ili više upitnika problematični i neizvjesni, a to se vidi i na licu izbornika Zlatka Dalića.

Istaknuo je da nemamo obranu i da će to protivnici koji imaju odlične timove ljudi koji snimaju to pokušati iskoristiti.

Sportski komentator Mario Zorko rekao je da je Hrvatska otkako je igrala Svjetsko prvenstvo u Rusiji odigrala ukupno 28 utakmica od kojih je 12 pobijedila, 10 izgubila, a šest remizirala.

– Zabrinjavajuće je da u tom ciklusu nismo pobjeđivali. Pobjeđivala nas je Slovenija, Mađarska, a izgubili smo od Tunisa. Hrvatska reprezentacija nakon Rusije nije opravdala ono što smo tamo postigli, naglasio je.

Istaknuo je i da će utakmica s Belgijom u nedjelju u Bruxellesu biti prava provjera jer su oni prema nekim prognozama uz Francusku i Englesku favoriti. 

– Drago mi je da je protiv Armenije završilo kako je, jer da smo dobili 5:0 poletjeli bi daleko, po našem običaju. Mislim da je u reprezentaciju ušla zabrinutost, a i svi koji znaju čitati s lica mogli su vidjeti da je izbornik Dalić krajnje zabrinut. On bodri igrače, ali evidentno je da mi već dugo igramo rezultatski slabo, nema samopouzdanja ni velikog kolektivnog duha, istaknuo je Pezzi.

Zorko se osvrnuo i na događanja u HNS-u.

– Od povjerljivih do pouzdanih izvora, svi govore da je smjena Davora Šukera gotova stvar. On se formalno ne može ni kandidirati, jer ga njegov matični savez – zagrebački nogometni savez neće kandidirati. Prema nekim izvorima upravo predsjednika zagrebačkog nogometnog saveza Tomislava Svetinu čeka mjesto u HNS-u, rekao je.

Podsjetio je i da je 2019. sve bilo sve pripremljeno za smjenu Davora Šukera.

– On je od tada razvlašten. Ne sudjeluje u donošenju bitnih događaja, a u zadnje vrijeme ni u protokolarnim stvarima kao što je podjela medalja, rekao je Zorko.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!