Argentinski reprezentativac Jose Vildoza potpisao je dvogodišnji ugovor s Cibonom (1+1), objavili su iz kluba.

Dvadesetpetogodišnji razigravač je posljednje četiri sezone igrao u argentinskom prvaku San Lorenzu s kojim je tri puta uzimao naslov prvaka države, a nedavno je u finalnoj seriji protiv Quimse proglašen MVP-jem.

U domaćem prvenstvu je za 31 minutu provedenu u igri postizao 14.9 poena, 3.2 skoka i 4.2 asista, a u finalnoj utakmici je zabio 18 poena, upisao dva skoka i dvije asistencije te zabijao u ključnim trenucima što mu je osiguralo laskavu titulu najkorisnijeg igrača.

– Pratili smo Vildozu dulje vrijeme i upoznati smo s njegovom kvalitetom. Nije ga bilo lako dovesti u Zagreb i u Cibonu zato što su ga pratili i za njegove kvalitete čuli i bogatiji klubovi. Mi smo to završili na vrijeme, prvi smo ušli u razgovore, predstavili mu naš plan, što od njega očekujemo i što treba donijeti klubu. Našli smo zajednički jezik i zadovoljstvo nam je što smo doveli ovako kvalitetnog igrača, argentinskog reprezentativca. Bit će nam pravo pojačanje i uz ostale igrače će činiti zbilja interesantnu vanjsku liniju, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!