Phoenix Suns Darija Šarića plasirali su se u drugi krug doigravanja Zapadne konferencije rezultatom u seriji 4-2 nakon što su u šestoj utakmici sa 113-100 svladali branitelje naslova Los Angeles Lakerse. U drugom krugu igrat će protiv Denver Nuggetsa koji su izbacili Portland Trail Blazerse.

Devin Booker je predvodio Phoenix do pobjede u gostima s 47 koševa, od čega je osam trica iz deset pokušaja dodavši tome 11 skokova. Jae Crowder je dodao 18 poena za Phoenix, a Mikal Bridges Cameron Johnson svaki po deset. Dario Šarić nije igrao za Phoenix.

Sunsi su dobili zadnje tri utakmice u seriji od čega su dvije bile u Los Angelesu.

Kod Lakersa najbolji je bio LeBron James koji je utakmicu završio s 29 koševa, dok je Anthony Davis odigrao samo pet minuta, a onda je teren napustio zbog bolova u preponi.

Jamesu je ovo prva eliminacija u prvom krugu doigravanja u karijeri.

Suns su vrlo brzo došli u kontrolu nad utakmicom, vodili su 21-10 poslije sedam minuta igre, a do kraja prve četvrtine prednost je narasla na 36-14.

U drugoj četvrtini Phoenix je imao prednost od čak 29 koševa, a na poluvremenu su vodili 62-41. Do kraja treće četvrtine Lakers su smanjili zaostatak na 89-76 i osam minuta prije kraja došli su do deset koševa razlike (94-84), ali ne bliže od toga.  

Dennis Schroder je zabio 20 koševa za Lakerse, a Caldwell-Pope 19.

Denver se plasirao u drugi krug doigravanja rezultatom u seriji 4-2 nakon što su sinoć sa 126-115 nadigrali Portland Trail Blazerse.

Nikola Jokić je za pobjedu i plasman u drugi krug zabio 36 koševa, uz osam skokova i šest asistencija.

Nuggets su uspjeli nadoknaditi zaostatak od 14 koševa iz drugog poluvremena.

Prvu utakmicu drugog kruga doigravanja protiv Phoenixa igrat će u ponedjeljak.

Kod Blazersa, koji su eliminirani u prvom krugu drugu sezonu zaredom, najbolji je bio Damian Lillard s 28 koševa i 13 asistencija.

Doigravanje NBA

1. krug:
Zapadna konferencija
Portland Trail Blazers – Denver Nuggets  115-126
(Denver se s rezultatom 4-2 u seriji na četiri pobjede plasirao u 2. krug doigravanja)

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns        100-113
(Dario Šarić nije igrao za Phoenix)
(Phoenix se s rezultatom 4-2 u seriji na četiri pobjede plasirao u drugi krug doigravanja)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!