Potpuno se zalažem za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja jednakopravna i u kojoj će hrvatski narod predstavljati legitimni predstavnici Hrvata, a sve ostalo su stvari za pregovore, poručio je po završetku zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH u Mostaru predsjednik te organizacije Dragan Čović.

– Mogli ste danas čuti da ima jako puno naših predstavnika koji danas inzistiraju na trećem entitetu. Davno sam rekao da će neodgovorna politika bošnjačkog naroda i njihovih političkih predstavnika dovesti do nečega takvoga. Na nama, ili na meni, je danas da imamo odgovornu politiku, ne prema nekoj stranci ili pojedincima, nego prema Hrvatima u BiH, a takav posao ja i radim – ustvrdio je Čović.

Govoreći o stranačkim razgovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, kazao je kako je jedino bitno da se pronađe rješenje koje će osigurati legitimno predstavljanje tri naroda u Predsjedništvu BiH i u Domu naroda Federacije BiH.

– Pregovarački proces ide, vjerujem da ćemo vrlo brzo sjesti sa svjedocima ovih sporazuma, koje sam ja potpisao uime HDZ-a, ali je svaki prošao institucije Hrvatskog narodnog sabora i jednoglasnom potporom smo išli s tim prijedlozima, kao što i jednoglasnom potporom uime Predsjedništva HNS-a idemo u ovaj pregovarački proces oko Izbornog zakona – kazao je Čović.

Komentirajući izlazak Hrvatske republikanske stranke (HRS) i čapljinske neovisne stranke “Čapljina u srcu” iz Hrvatskog narodnog sabora, Čović je kazao kako nema neki poseban komentar na to osim da će i dalje inzistirati na jedinstvu unutar hrvatskog korpusa u BiH.

– Nemam komentara i ne bih se time opterećivao, iako mi je jako žao da postoje ljudi koji misle da mogu nametati drugome stavove. Moramo tražiti zajednička rješenja i kad se oko nekih stvari slažemo i ne slažemo, sve mi možemo kritizirati, ali osnova svega je tko će uraditi promjenu u BiH, tko će uraditi promjenu za hrvatski narod u BiH, tko će osigurati jednakopravnost hrvatskog naroda u ovoj državi. Mi hoćemo jasno, glasno i transparentno našim prijateljima i svima unutar hrvatskog naroda, i onima koji se s nama ne slažu, kao i predstavnicima partnerskih stranaka u bošnjačkom i srpskom narodu, a osobito međunarodnim institucijama, kazati da smo mi ovdje, da je ovo naša zemlja, da smo svoj na svome i da nećemo dozvoliti nikakvu diskriminaciju prema hrvatskom narodu – poručio je Čović.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!