Dragan Čović, predsjednik HNS-a, najavio je u petak da bi od 1. srpnja putem računa Elektroprivrede HZHB mogla krenuti i naplata u iznosu od 1 KM za RTV HB.

Na zasjedanju HNS-a istaknuo je kako je ova televizija “bitna za hrvatski narod te da joj je potrebno pomoći”.

Imamo vrlo jasan poseban zadatak za hrvatski narod. Ako već nismo uspjeli kroz institucije BiH osigurati kanal na hrvatskom jeziku jer i tu smo imali vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda, siguran sam da RTV HB može biti nadopuna našeg puta da osiguramo informiranost.

Želio bih da se svi uključimo i jačamo kadrovski, tehnički i programski našu RTV HB. Prijedlog kako pomoći? Možemo s EP HZHB davati 1 KM kroz račun za ovu TV da je ojačamo. Vjerujem da ćemo to moći od 1. srpnja. 1 KM za jednu hrvatsku obitelj ne znači mnogo, a zauzvrat dobivamo program RTV HB, rekao je Čović.

Čović je u svom obraćanju naglasio da je “zajedništvo hrvatskog naroda ključno” te poručio kako “s prijateljima, braćom Bošnjacima žele tražiti rješenja”.

Vrijeme ključnih odluka za budućnost BiH je upravo danas. Moramo smišljeno, racionalno i jasno kazati što su prioriteti za BiH i hrvatski narod i kako ih realizirati danas, a ne za pet godina. To je liderska uloga HNS-a. Nudimo ruku da napravimo BiH, ali postoje stvari o kojima se ne može razgovarati. To su cjelovitost BiH, konstitutivnosti naroda i legitimno predstavljanje naroda. To je nešto ispod čega hrvatski narod nikada neće ići. To su platforme za razgovor kroz izbore koje vodimo, rekao je Čović.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

error: Content is protected !!