Izaslanicima Hrvatskog Narodnog Sabora BiH se obratio Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke. Kazao da sve što piše u Rezoluciji stoji, ali bitnije je ono što nije napisano, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Ovo je preuranjeni početak političke kampanje. Budite iskreni prema narodu, vi se ne borite za njih nego za svoj status. Pojasnite narodu zašto ste pogazili načela koja ste sami usvojili. Zašto dižete ruke za konsolidaciju rudnika, po čemu će biti upamćen predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara. Hrvatski čovjek je jednako ugrožen jednako od svojih predstavnika koliko i od političkog Sarajeva, kazao je Raguž.

Rekao je i da se Sveučilište u Mostaru zloupotrebljava za potrebe vladajuće stranke. Narod koji je goloruk zaustavio tenkove goloruk cmizdri nad svojom sudbinom”, rekao je Raguž.

Raguž pita zašto se ne smije govoriti o sporazumnom razvodu braka u BiH, ako se usuđuju katalogizirati naša prava. “Zašto ne bismo napustili institucije u slučaju nove majorizacije.”, rekao je Raguž.

Predložio je da legitimni politički predstavnici Hrvata u BiH ne prihvate Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika ako ga ne prihvati Vijeće sigurnosti UN-a. Također, predložio je da se u Rezoluciju uvrsti i dio da se legitimni politički predstavnici obvežu da neće sudjelovati u vlasti ako se ne izmijeni Izborni zakon BiH.

Raguževi amandmani nisu prihvaćeni, pa su izaslanici HRS-a glasovali protiv teksta Rezolucije.

/HMS/

error: Content is protected !!