Na prijedlog Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Aladinu Biseru (37), osumnjičenom za otmicu i ubojstvo Fethije Mihmića počinjeno 31. svibnja u mjestu Jagodnjak kod Brčkog.

Jednomjesečni pritvor Biseru određen je uslijed bojazni da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak, te da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti važne dokaze ili tragove.

Uz to, njegovo pritvaranje opravdano je kaznenim djelom za koje se sumnjiči, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice, priopćeno je u petak iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Aladina Bisera zbog sumnje da je 31. svibnja u Brčkom u jutarnjim satima oteo, a zatim u naseljenom mjestu Jagodnjak lišio života sugrađanina Fethiju Mihmića.

Sumnja se, kako navode iz Tužiteljstva, da je Mihmića, protivno njegovoj volji, odvezao iz Brčkog u selo Jagodnjak, gdje ga je zatim odveo u šumu i udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave i tijela ubio iz koristoljublja.

“Nakon uhićenja i kriminalističke obrade u Policiji Distrikta, osumnjičeni je 2. lipnja predan Tužiteljstvu Distrikta na daljnje postupanje, gdje je odmah obavljeno i njegovo ispitivanje. Tužiteljstvo je sutradan predložilo Osnovnom sudu Distrikta da osumnjičenom odredi pritvor, što je na današnjem ročištu i učinjeno”, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!