Kad se bliži sezona kratkih rukava i kupaćih kostima, poraste i zanimanje za vježbanje. Instruktorica fitnesa Michelle Košuta savjetuje kako iz zimske, kišne letargije potpomognute pandemijom i mnogim stresnim događajima, zakoračiti u ljepše i veselije doba.

Nezin trening pilatesa sastoji se i od nekih vježbi DNS metode za koju se Michelle trenutačno licencira. Metoda dolazi iz Praške škole rehabilitacije. Riječ je o rehabilitaciji cijelog tijela.

Trening se iznimno sviđa Karli Filpčić koja za sebe kaže da je studentica i majka. No to nije baš posve točno objašnjenje. Nakon završenog ekonomskog fakulteta Karla je upisala odnose s javnošću i postala majka. To je nije spriječilo da aktivno vježba. Smatra da svatko treba odvojiti malo vremena za sebe i ovaj je trening izabrala jer joj pomaže kod stabilizacije trupa što je za njezino držanje veoma važno.

Kultura vježbanja važna je i treneru tenisa Ivanu Vajdi. Bez obzira na svakodnevnu aktivnost izabrao je ovaj trening kao još jedan način održavanja kondicije i funkcionalnosti tijela.

Šetnja je dobar početak

Svi su oni vježbali tijekom lockdowna. Neki su svoje aktivnosti jednostavno preselili u prirodu, a neki samo šetali. No i to je dobar početak rekreacije, objašnjava nam Michelle. Jer oni koji su oduvijek bili aktivni nastavili su to biti i u vrijeme lockdowna, dok oni koji nisu, iskoristili su to kao savršenu ispriku za lijenost. Šetnja je dakle, dobar početak.

Da je kultura vježbanja dio opće kulture čuli smo mnogo puta. Nije ga loše ponavljati periodično. Pogotovo prije sezone kupaćih kostima. U nju uđite u dobroj formi i nasmijani. Vježbe Michelle Košuta pogledajte u rubrici Minuta za vas koja se emitirana početku emisije Dobro jutro, Hrvatska svakoga dana.

Više u videoprilogu!

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!