U Americi su gotovo svakodnevne masovne pucnjave u kojima stradavaju nevine žrtve, a koliko su daleko otišli s posjedovanjem oružja govori i jedan od najnovijih slučajeva iz Texasa. Ondje je 24-godišnja majka Angelia Vargas slučajno u trbuh upucala svog petogodišnjeg sina jer je pištoljem htjela ubiti susjedovo štene koje je hodalo prema dječaku. Incident se dogodio u subotu u u Houstonu, a majka je odmah uhićena. Do pucnjave je došlo nakon što su se otac i sin vozili na biciklima po ulici kada je prema njima potrčao susjedov šestomjesečni bokser.

Žena je istrčala iz kuće s pištoljem i ispalila tri hica u psa od kojih je jednim pogodila vlastitog sina u trbuh. Dječak, srećom, nije u životnoj opasnosti te se oporavlja u bolnici. Pas Bruno zadobio je rane na dvije noge, a njegov vlasnik zaradio je kaznu zbog puštanja psa bez povodca. Dio incidenta snimljen je i kućnom kamerom na kojoj se vidi kako vlasnik psa ide za njim i doziva ga da se vrati kući.

– Nije trčao prema njima niti lajao. Samo je hodao i onda je žena počela vrištati – ispričao je vlasnik psa te je dodao kako pas sigurno ne bi ništa napravio djetetu jer je inače druželjubiv, a i odrasli su bili u blizini. Pas je iz kuće istrčao nakon što je vlasnik otvorio vrata misleći da mu dolazi brat, no on je odmah izašao za svojim ljubimcem.

– Radije bi da je pogodila mog psa nego dijete – rekao je.

Izvor:vecernji.ba