Ravnatelj policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da se još točno ne zna što se dogodilo u incidentu u kojem je u srijedu sudjelovao lider LDP-a Čedomir Jovanović. On je istaknuo da nije bilo moguće da do sada bude završeno izvješće.

“Nedvosmisleno je da je oko 21.35 u srijedu Jovanović pozvao 192 i prijavio da ga određene osobe prate, onda je neka druga osoba pozvala policiju i objavila da je Jovanović razbio izlog u restoranu brze hrane Ponču na Novom Beogradu”, izjavio je Rebić za TV Prva.

On je dodao da je Jovanović “bio drzak prema policiji”, da je koristio neprimjeren rječnik, kao i da je napravio oštećenja na vozilima MUP-a, udarajući u njih.

“Saslušano je 13 osoba i na osnovu tih podataka se vidi da je došlo do verbalnog i fizičkog okršaja”, kazao je Rebić.

On nije otkrio imena osoba s kojima se Jovanović sukobio, a na pitanje – jesu li to bili navijači Crvene Zvezde Uroš Avramović i Rade Dunjić, Rebić je potvrdio da će Avramović, zasad, biti saslušan u svojstvu svjedoka i dodao je da će se još istražiti detalji.

“Uzet ćemo video snimke, neke smo već dobili. Do ponedjeljka će Trećem tužiteljstvu biti dostavljena kompletna dokumentacija, utvrdit ćemo sve okolnosti incidenta”, rekao je Rebić, prenio je Tanjug.

On je naveo da je Rade Dunjić bio na licu mjesta, i da treba utvrditi je li bio sudionik.

“U tučnjavi su korištene stolice, a unutar objekta je nađena cigla 20X20 cm. Prema izjavi svjedoka, bacio ju je Jovanović, ali treba provjeriti sve to i vidjeti je li bilo kaznenog djela”, rekao je Rebić.

On je dodao da je Jovanović na testu imao alkohol u krvi.

“Imao je 1,52 promila alkohola, a bio je negativan na narkotike. Strasti su se smirile brzo, Jovanović nije nastavljao, pa je prestalo narušavanje javnog reda i mira”, kazao je direktor policije.

Podsjetimo da je Jovanović savjetnik drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

/HMS/

error: Content is protected !!