Nogometni savez Bosne i Hercegovine izmijenio je propozicije natjecanja u Kupu za iduću sezonu.
NSBiH je donio odluku da gol u gostima više neće vrijediti, pa će u slučaju neriješenog rezultata nakon dvije utakmice momčadi izvoditi jedanaesterce, prenosi Sportsport.ba.

Propozicije natjecanja u Kupu BiH za iduću sezonu su:
U slučaju neriješenog rezultata u utakmicama šesnaestine i osmine finala, kao i finalne utakmice, izvode se udarci s točke kaznenog udarca za dobivanje pobjednika na utakmici.

U utakmicama četvrtfinala i polufinala Kupa, plasman se ostvaruje na osnovu zbroja bodova iz dvije utakmice, s tim da pobjeda donosi tri boda, a neriješen rezultat jedan bod.
Ako je zbroj bodova isti, pobjednika odlučuje odnos primljenih i postignutih pogodaka, a ako je odnos pogodaka jednak, nakon druge utakmice izvode se udarci s točke kaznenog udarca za dobivanje pobjednika na utakmici, prema Pravilima nogometne igre.

NSBiH je odredio i nagrade za najbolje u ovom natjecanju. Pobjednik Kupa BiH dobit će prijelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.

Finalistima Kupa BiH pripada novčana nagrada i to:
Pobjednik Kupa: 30.000 KM
Finalist: 20.000 KM
Igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba-pobjednika dobivaju 45 zlatnih medalja, a igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba drugog finalista 45 srebrenih medalja.

Momčadi sudionici utakmica Finala Kupa BiH obvezne su pristupiti uručenju priznanja za osvojeni plasman.

Trofej iz protekle sezone branit će momčad Sarajeva.

Izvor:sportsport.ba

error: Content is protected !!