U Rijeci će se od 5. do 13. lipnja 2021. godine održavati 22. Fiumanka, međunarodno jedriličarsko događanje s bogatim pratećim programom. 

Fiumanku prati bogati program na moru i kopnu, a već više od 20 godina Kvarner se drugog vikenda u lipnju, u čast zaštitniku grada sv. Vidu, zabijeli stotinama jedara. 

Ovogodišnju Fiumanku otvorit će drugo izdanje regate modela “Jako mala Fiumanka” za klasu Dragon, koja će se održati u subotu 5. lipnja na jezeru omiljenoga riječkog skijališta Platak, uz nastup nekih od najuspješnijih sudionika dosadašnjih “velikih” Fiumanki. Regata je dio Festivala sporta u organizaciji Saveza sportske rekreacije PGŽ-a “Sport za sve”. 

Osim jedrenja i zabave, Fiumanka je posljednjih godina postala mjesto susreta i dijaloga o važnim temama, poput održivosti i očuvanja prirodnih resursa, posebno našeg mora. U petak 11. lipnja, kao dio Fiumanke, održat će se Business Woom Day, poslovno događanje u hibridnom formatu, na kojem će se razgovarati o održivosti i mobilnosti na globalnoj razini.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!