Dvadeset i deveta obljetnica početka vojno-oslobodilačke akcije hrvatskih snaga „Lipanjske zore“ obilježena je danas misom za poginule branitelje i odavanjem počasti poginulim braniteljima kod spomen obilježja.

Program obilježavanja započeo je misnim slavljem u groblju u Ševaš njivama, a nakon što su nazočni misnim slavljem zahvalili braniteljima na maksimalno iskazanoj ljubavi u Domovinskom ratu, članovi obitelji, suborci i predstavnici općina i gradova, među kojima su bili i predstavnici Općine Čitluk, poginulim braniteljima odali su počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, piše Čitluk.ba.

Na današnji dan, 7. lipnja 1992. godine, na samom početku oslobodilačke akcije Lipanjske zore poginuo je hrvatski vitez Dragan Luburić, a nažalost istog dana poginula su i četiri hrvatska viteza iz Gruda: Vinko Bošnjak, Mate Ćorluka, Mate Glavaš i Vladislav Pandžić. Petorici hrvatskih vitezova počast je nakon misnog slavlja odana kod spomen obilježja podignutih njima u spomen, dok je nakon toga u Počitelju svim poginulim braniteljima odana počast kod Spomen obilježja.

Središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima upriličen je podno Spomen obilježja u Počitelju, a na ovom mjestu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulim braniteljima odali su predstavnici Grada Čapljine, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora i predstavnici Oružanih snaga BiH.

/HMS/

error: Content is protected !!