Premijerama predstava “Ježeva kućica” i “Ulož”, u izvedbi Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez, proteklog vikenda otvoreno je šesto izdanje Dana hrvatskog kazališta u BiH.

Voditelj GKM Vitez Ivan Sajević izrazio je zadovoljstvo izvedenim predstavama kazavši kako imaju spremnih još šest premijera.

“Fantastičan kazališni vikend je iza nas. Dvije prekrasne večeri, pune smijeha, zadovoljstva i sreće učinile su našu kazališnu dvoranu centrom svijeta. Posebno nas raduje što se neopisiva sreća zbog povratka na ‘daske koje život znače’ osjetila kod nas iz kazališta, ali i kod naše publike”, naglasio je Sajević.

Istaknuo je kako je ponosan na činjenicu da usprkos svim izazovima s kojima je kultura suočena imaju spremnih još šest premijera, kao i zadovoljstvo time što interes publike za njihovim predstavama nije popustio.

“Ponosan sam na sve lijepo što smo uradili u proteklom razdoblju i čestitam svim članovima našeg kazališta na iskazanoj ustrajnosti, strpljenju i ljubavi”, kazao je Sajević.

Repertoar ovogodišnje kazališne smotre, kao i prethodne godine, bit će uvjetovan epidemiološkim mjerama, a osim kazalištaraca iz Viteza trebali bi nastupiti i kazališne skupine iz Busovače, Travnika, Orašja, Omiša i Sinja.

Dane hrvatskog kazališta u BiH tradicionalno organizira GKM Vitez, u suradnji s Udrugom mladih “Enter”.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBŽ i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Iz GKM Vitez su i ovog puta zahvalili na značajnoj potpori u njihovom radu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!