Osasuna je pod svaku cijenu htjela zadržati Antu Budimira i odlučila je otkupiti njegov ugovor od Mallorce.

Budimir je time postao najskuplji nogometaš u povijesti Osasune jer će klub iz Pamplone platiti Mallorci osam milijuna eura. Osasuna je iskoristila klauzulu koju je dogovorila istovremeno kad i posudbu Budimira. Prema toj klauzuli Osasuna je hrvatskog napadača mogla dovesti za osam milijuna eura, dok je za sve ostale klubove klauzula bila 15 milijuna eura. Ruben Garcia, Dady i Masous Shojaei su dosad bili najskuplji nogometaši u povijesti Osasune, plaćeni su po tri i pol milijuna eura.

Budimir potpisuje ugovor do 2025. godine. Dok Osasuna bude igrala u prvoj ligi, klauzula za otkup ugovora iznosit će 20 milijuna eura, a ako ispadne smanjit će se na devet milijuna eura. Mallorca će imati i 25 posto profita od sljedećeg transfera.

Budimir je na posudbi u Osasuni postigao 11 ligaških golova, uključujući neke od ključnih u borbi za opstanak. 

“Novi idol navijača sada će napokon ostvariti san i zaigrati pred publikom u Pamploni. Zbog koronavirusa to nije mogao prošle sezone”, piše AS o igraču kojeg je Mallorca dovela u Španjolsku 2019. godine za 2.2 milijuna eura iz Crotonea.

Osasuna je sezonu završila na 11. mjestu, a Budimir je bio najbolji strijelac kluba. Od 11 golova u Primeri, sedam je zabio glavom, po čemu je najbolji strijelac Primere u toj kategoriji. Iza njega su sa šest golova glavom ostali Karim Benzema iz Reala te Youssef En-Nesyri koji je za Sevillu zabio pet golova glavom.

Za Hrvatsku je 29-godišnji napadač debitirao prošle godine. Odigrao je sedam utakmica za reprezentaciju i zabio jedan gol. U pripremnim utakmicama za Euro protiv Armenije i Belgije nije dobio ni minutu.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!