Najbolji hrvatski bikliclist slobodnim načinom Marin Ranteš osvojio je brončano odličje Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Montpellieru u Francuskoj.

Mladi Varaždinac ovim je podvigom ušao u povijest hrvatskog biciklizma jer je ostvario ujedno i najveći uspjeh jednog hrvatskog bicikliste na ovako velikom natjecanju. Marinu je ovo treće svjetsko prvenstvo u karijeri i najbolji ostvareni rezultat do sada. Pogled s rampe dijelio je s nekim od najvećih BMX imena današnjice – Australcem Logano Martinom koji je osvojio zlato, dok je Amerikanac Daniel Sandoval osvojio srebro.

– Presretan sam što sam mogao voziti pod hrvatskom zastavom na UCI BMX Freestyle World Championship i zadovoljan sam broncom. Bila je velika pauza s natjecanjima radi Covid 19 situacije i uz to sam prošle godine u rujnu imao operaciju ramena i stvarno sam radio jako puno da bih došao do ovakvog rezultata. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene u teškim i dobrim situacijama u zadnjih godinu dana, izjavio je Ranteš.

Ovo mu je i najveći uspjeh dosad na velikim međunarodnim kontestima, na kojima je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa 2018. u kineskom Chengdu, drugi na Europskom prvenstvu, uz nekoliko pobjedničkih postolja na postajama Svjetskog kupa.

BMX Free Style je odnedavno olimpijska disciplina i prvi put će se predstaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na OI-ju će nastupiti samo po devet muškaraca i žena.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!