Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od prve momčadi svijeta Belgije u posljednjem pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva, a već za šest dana Vatrenima slijedi premijera na Euru, susret s Engleskom na Wembleyju 13. lipnja. Dan nakon Belgije s novinarima su pričali Mario Pašalić i Joško Gvardiol.

Prvo se osvrnuo na jučerašnju utakmicu s Belgijom:

– Mislim da je to dobro izgledalo, bili smo čvrsti i kompaktni u obrani. Prema naprijed smo malo toga stvorili, no sada imamo pet-šest dana da radimo na tome, da to izgleda puno bolje protiv Engleske. Što nedostaje veznom redu da bismo stvarali više šansi? E to je pitanje za izbornika. Smatram da svatko od nas treba prihvatiti ono što izbornik traži. Svatko od nas mora svoje ime staviti sa strane i raditi za momčad, samo tako možemo do rezultata, rekao je Pašalić pa nastavio o sebi:

– Ja se osjećam odlično, nemam problema, ozljeda je iza mene. Na raspolaganju sam izborniku i kad god on bude osjećao da sam potreban ekipi, spreman sam uskočiti na bilo koju poziciju.

Prisjetio se hrvatske pobjede nad Engleskom na Wembleryju 2007. godine:

– Bio sam kod kuće i gledao sam tu utakmicu, naravno, kao i svi. Bila je to povijesna utakmica i pobjeda. Sigurno da ovaj nedjeljni dvoboj s Englezima spada u sam vrh utakmica koje ću, nadam se, imati priliku igrati ako dobijem nekakvu minutažu. Ovo je predivan osjećaj, meni prvo veliko natjecanje, još ćemo ga otvoriti na kultnom Wembleyju. Želio bih da u toj utakmici izgledamo bolje nego protiv Belgije i da izvučemo bolji rezultat. Rekao sam i ranije, prema naprijed naša igra nije bila dobra, prvi konkretniji udarac imali smo u zadnjoj minuti. Radit ćemo na tome da izgledamo bolje u nedjelju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!