Manje od tjedan dana ostalo je do prvog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Euru, a pred novinare su izašli branič Joško Gvardiol i veznjak Mario Pašalić, koji su progovorili o očekivanjima i željama uoči dvoboja s Engleskom na Wembleyju 13. lipnja.

– Prelijep je osjećaj debitirati za Hrvatsku, pamtit ću ga do kraja života. Što se tiče moje igre, uvijek može bolje. Hvala suigračima koji su mi olakšali utakmicu, rekao je u uvodu Gvardiol te nastavio:

– Nisam znao da ću biti pozvan u A reprezentaciju i bio sam jako sretan kad me izbornik Dalić uvrstio u ekipu za Europsko prvenstvo. Ne razmišljam hoću li startati, moje je da radim i trudim se, a sve ostalo će doći, izbornik je taj koji odlučuje. Uopće nisam razmišljao o tome da ću ovo ljeto biti na Euru, to je velika stvar za mene, veliki motiv i za klupsku karijeru. Želim ostati ovdje, a da tako i bude moram još više raditi.

Rekao je nešto i o svojoj poziciji u momčadi:

– Što se tiče moje pozicije, ove sezone igram lijevog beka, ali je činjenica da sam se probio u seniorski nogomet kao stoper. No ovdje nema mjesta za nikakve žalbe, grat ću gdje god da me izbornik postavi i dat ću sve od sebe da to odradim na najbolji mogući način, rekao je.

O pripremnom dvoboju i porazu od Belgije kaže:

– Nije ugodno izgubiti iako je utakmica bila prijateljska. Nije bilo nervoze u svlačionici, protiv Belgije smo željeli vidjeti gdje smo, a oni su ipak prva ekipa na svijetu. Moramo još poraditi na nekim detaljima, mislim da će sve biti odlično na prvenstvu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!