Bližimo se 40. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju.

Svakoga dana bilježi se sve veći broj hodočasnika iz raznih dijelova svijeta, koji dolaze avionima, autobusima, osobnim automobilima, no posebno je kada se na Majčin poziv odazovu hodočasnici koji Kraljici mira u Međugorje dođu pješice.

Upravo to je učinilo petero međugorskih hodočasnika, koji su pet dana iz Novog Travnika pješačili u Međugorje.

Na sami dan povratka, nakon što su se spustili s brda Ukazanja i  nakon što su sudjelovali na jutarnjoj svetoj misi u 7 i 30, u župnoj crkvi sv. Jakova, posjetili su prostorije Radija Međugorje, te u rubrici “Kraljice mira hvala” podijelili svoje iskustvo Međugorja.

Jedan od inicijatora ovoga hodočašća, Velimir Bugarin, kazao je, da je prije hodočašća u Međugorje, pješice hodočastio sv. Jakovu u Santiago de Compostelo, te je nakon toga iskustva odlučio pješice hodočastiti u Međugorje. Upravo zbog tog iskustva, ovu svoju rutu od Novog Travnika do Međugorja, naziva bosansko-hercegovačkim Caminom.

Velimir je objašnjavao što mu znači Međugorje te zašto se uvijek iznova vraća Majci.

Zato što pronalazim mir. To je mjesto gdje pronalazim mir, zadovoljstvo, kreativnost u svome radu. Prije par godina sam bio ovdje, u jednom jako teškom životnom trenutku. Jednostavno nakon mise, vratio sam se kao sasvim druga osoba i zato se rado vraćam u Međugorje”, kazao je Velimir Bugarin.

Izvor: Radio Međugorje

error: Content is protected !!