Hrvatska odbojkaška reprezentacija poražena je u borbi za broncu na Final Fouru Srebrne europske lige, odigranom u Strumici.

Bolji od naše izabrane vrste bili su Mađari koji su slavili s 3:2 (25:18, 18:25, 25:23, 19:25, 15:13).

Hrvatska je tako u dva dana odigrala dva susreta u pet setova, u subotnjem polufinalu protiv Sjeverne Makedonije, no oba puta su poklekli u petom, odlučujućem setu.

Ponovno je bilo previše pogrešaka u igri hrvatske reprezentacije, pa su tako neforsiranim greškama ponudili suparniku čak 37 direktnih poena dok su s druge strane Mađari u tom segmentu imali 32 pogreške. Mađari su imali i 10 as servisa, konkretnije, njihov bombarder Krisztian Padar, dok su Hrvati napravili 9 direktnih poena servisom. Izrazito bolji su bili izabranici našeg trenera Emanuelea Zaninija u bloku S čak 13 poena prema 7 Mađara te u napadu, 50 prema 48 poena. Sreća je na kraju prevagnula na suparničku stranu.

Nije bilo dovoljno koncentracije u našim redovima, pa su se poeni dobivali, ali i gubili u serijama. Pogotovo je to bilo očito u prvom setu, kada su od 5:10 naši okrenuli na 12:11, ali i tu stali i ponovno dozvolili Mađarima da se odlijepe, te u posljednjem petom setu, kada su Hrvati vodili sa 7:4, ali i dozvolili Mađarima da ih stignu i prestignu na 8:7.

Marko Sedlaček, koji je sakupio 18 poena, kao Filip Šestan, njegov suigrač na istoj poziciji primača-pucača, nakon susreta je bio vidno nesretan rekavši:

– Dvije utakmice, dva poraza od 2:3, šteta. U oba smo ta posljednja peta seta imali kontrolu, ali nažalost izgubili. Jako smo razočarani, nadali smo se barem brončanoj medalji, kao naknadu za sav taj mukotrpan trud koji smo pružili. Puno smo radili posljednjih tjedana, malo odmarali i sigurno smo i dosta umorni. No, ipak nije sve tako crno, odigrali smo dvije dobre utakmice, možda čak i najbolje u ovogodišnjoj Europskoj ligi, ali nesretno izgubili. Sada slijedi zasluženi odmor koji nam baš treba do početka priprema za Europsko prvenstvo u rujnu kako bi se ponovno puni elana mogli okupiti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!